KRISTIANSAND: Politiet kom over de to mennene fra Vest-Sahara i Kristiansand sentrum natt til fredag i forrige uke.

— Begge virket ruset på narkotika og de ble dermed ransaket på stedet. I umiddelbar nærhet fant vi 5000 narkotiske tabletter av typen Rivotril, som kan ha en gateverdi på opp mot 100.000 kroner, forteller politibetjent Pål H. Svendsen, hovedetterforsker ved narkotika- og uroavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

RIVOTRIL: 5000 tabletter er et stort beslag til å være i Kristiansand, mener politiet. Foto: Politiet

Mennene ble pågrepet og senere varetektsfengslet i fire uker. De to er 18 og 22 år gamle og kjent fra politiet fra før. Ifølge informasjonen de to har oppgitt, er de asylsøkere fra Vest-Sahara og har vært i Norge i to år.Rivotril er et legemiddel som i utgangspunktet brukes til behandling av epilepsi. Det inneholder virkestoffet klonazepam og er også ettertraktet som rusmiddel. På gata selges pillene for 20-25 kroner per stykk. I tillegg ble det funnet 120 gram hasj under ransakelsen.

— Til å være Kristiansand, er dette et stort beslag. I mine to år på dette avsnittet har jeg ikke vært borti et så stort beslag av Rivotril-tabletter, sier Svendsen.

Begge mennene har i avhør nektet for å ha noe med tablettene å gjøre. Saken etterforskes nå for fullt. I tillegg undersøker utlendingsavsnittet statusen til de to utenlandske statsborgerne, og om det kan være grunnlag for å sende dem ut av landet.