FLEKKEFJORD: Det sier Frps gruppeleder Jan Kleppe til avisen Agder.

— Jeg har ikke hørt snakk om denne stillingen før den sto utlyst, sier Kleppe og legger til at det kommunen trenger er folk til å behandle byggesøknader, ikke plansaker.

Ikke orientert

— Er det politikere som stiller spørsmålstegn ved dette, kan det være noen som ikke har holdt seg godt nok orientert, sier Flekkefjords rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Agder.

Hun opplyser til avisen at ansettelsen ble vedtatt av politikerne i fjor i forbindelse med budsjettet for 2012, at prosessen har vært ryddig, og at kontrollutvalget vil få svar på spørsmål de har om ansettelsen.

Begynner 1. juli

Rolf Terje Klungland vil ikke kommentere saken.

— Jeg har ikke noe med ansettelsen å gjøre som sådan, og forholder meg til at kommuneadministrasjonen har fulgt prosessen, sier han til Fædrelandsvennen.

Selv begynner han i den nyopprettede stillingen som samfunnsplanlegger 1. juli.

— Ansettelsesavtalen er undertegnet og jeg gleder meg, sier han.

Samordning

— Hva skal du gjøre, egentlig?

— Jeg skal jobbe med strategiplanlegging, sørge for at planverket på kommunalt nivå blir samordnet med eksisterende planer, og se framover. Det er en spennende oppgave for et samfunnsengasjert menneske som meg; å sørge for å utvikle Flekkefjord i positiv retning og at etatene jobber sammen, sier han.