OSLO: – Nå renner forurenset vann fra deponiet der massene ble lagret etter byggingen av E 18 rett ut i fjorden. Det må det bli slutt på, sier Jan Erik Buarøy som er fylkesformann Aust-Agder FpU.

Han deltar på partiets landsmøtet på Gardermoen i helga og har tatt saken opp som en resolusjon.

Han sier at Aust-Agder FrP kan vil akseptere at fylkesmannen gir Statens Vegvesen nye og utvidete utslippstillatelser som partiet mener har innvirkning på miljøet i og ved sjøen.

– Forurensingen av flere metaller har stort sett har økt hvert år siden målingene startet, til langt over det som først ble tillatt, påpeker Buarøy.

Loven ikke lik

Han viser til at en da en lokal entreprenør arbeidet med sulfidholdig masse i et industriområde i Lillesand, ble det truet med bøter dersom det ikke ble iverksatt tiltak for å unngå forurensing.

– Å hindre forurensing fra sulfidholdige masser er noe som etter loven kreves av alle som er ansvarlige for slik forurensing, både private og offentlige. Dette bør fylkesmannen og Statens Vegvesen være kjent med, sier han.

Stå til ansvar

Aust-Agder FrP krever nå at også staten, på lik linje med de private, skal stå til ansvar for den forurensingen de produserer, og krever at det blir igangsatt tiltak ved alle massedeponiene for å hindre forurensing