KRISTIANSAND: — Jeg stemmer for barnehagen under sterk, sterk, sterk tvil. Vi har ikke noe valg, mente Cecilie Nissen (V).

Politikerne er imidlertid, uten fnugg av tvil, begeistret for at barnehagen tar regningen med å oppruste idrettsplassen, beregnet til minst 10-12 millioner kroner.

— Hva er det vi får, og hva er det vi taper? I min ungdom var ikke fravær av 400-metersbane avgjørende for lykken. Dette er det beste for Vågsbygd, mente Odd Nordmo (H), som frykter idrettsplassen ellers kan bli liggende brakk i årevis.

Deretter ble det, kun mot Eivind Haalands (KrF) stemme, vedtatt at Trygge Barnehager får anlegge Sørlandets første idrettsbarnehage på Vågsbygds tradisjonsrike idrettsplass. Den blir byen største, med 12 avdelinger og opptil 250 barn.For én måned siden påla byutviklingsstyret administrasjonen å sjekke alternativer, blant annet kommunens eiendom Voie 17. "Utredningen" kom i form av et entydig notat fra oppvektsdirektørens stab, noe som fikk Mette Gundersen (Ap) til å lade kanonen.

JA TIL IDRETTSBARNEHAGE:?Høyre står samlet, og ønsker barnehagen hjertelig velkommen, sa Helene H. Knudsen, med partikollega Odd Nordmo til venstre. Bare Eivind Haaland (KrF) stemte imot. Foto: Vegard Damsgaard

— Dette er slett arbeid fra administrasjonen. Det oppleves som at de har bestemt seg, og får en uttalelse som bekrefter det, sa hun.Hun kalte det "bare tull" at det går en halvtime ekstra å kjøre barna til Voie 17 (ved Andøya), og viste til at hun i morges brukte fire minutter på strekningen Voie 17–Lumber.

— Jeg har sjelden vært så ubekvem i en sak som denne, og forbeholder meg retten å skifte mening før bystyrets behandling, sa Gundersen.

I likhet med de fleste andre ble den prekære barnehagemangelen utslagsgivende for Aps gruppeleder, som hun slipper å sette barn opp mot barn en gang til.

— Jeg er vokst opp på idrettsplassen, og er i tvil. Men historien får leve videre i nye omgivelser, idrettsplassen skal blomstre på en ny måte. Vi trenger disse barnehageplassene, Sa Helene H. Knudsen (H).

I dag oppholder 160 barn seg i brakker fordelt på tre adresser i Vågsbygd, med dispensasjon fra ulike lover og regler. Disse skal samles under samme tak på idrettsplassen.

Idrettssjefen støtter planene, som innebærer ny kunstgressbane i full størrelse med flomlys, 110 meters løpebane med tartandekke, hoppgrop, kastfelt og kombinert garderobebygg/lager.

400-metersbanen går imidlertid fløyten, også spyd og diskos må heretter utøves på nyopprustede Kristiansand Stadion.

Med seks mot tre stemmer (H, Frp) fikk Venstre flertall for at administrasjonen skal se på om det kan være rom for 400-metersbane annensteds i Vågsbygd.

— Veldig vanskelig, da må det bli idrettsplassen, mente parksjef Svein Ole Breland.

Velforeningene i området har samlet inn 2700 underskrifter mot utbyggingen av «den eneste store, flate plassen vi har som barn og unge kan ha glede av fremover», som de har uttalt til Fædrelandsvennen.