KRISTIANSAND: 21 år gamle Hank Patrick Joreid og kompisen Morten Solheim Bentsen var på biltur, og møtte haglemannen på Hortemo lørdag 1. desember. De reagerte begge på 42-åringens vinglete scooterkjøring, og at mannen stoppet opp rett foran dem. De måtte ut i grøfta med bilen for å passere og eksospotta ble revet av.

Senere kom våpenet til syne.

— Da ga jeg flat pedal for å komme vekk i frykt for at han ville skyte.

Han fortalte at han de to første ukene etter episoden mistet nattesøvnen, og var fraværende fra jobb. Joreid fortalte at tiltalte virket ruset.

- Spesiell hendelse

— Det var en veldig spesiell hendelse, sier Joreid og Bentsen, som begge var vitner i Kristiansand tingrett tirsdag.

— Vi skulle bare ut for å handle litt mat til en litt sen frokost da vi traff på denne mannen, som vi ikke kjenner fra før av, sier de to til Fædrelandsvennen.

— Det var fint at dere ringte politiet. Dere skal ikke ha dårlig samvittighet for det, skjøt tiltalte inn før Joreid forlot rettssalen etter å ha gitt forklaring. Tiltalte beklager også sin opptreden.

Kameraten, Morten Solheim Berntsen, sier han ble kraftig redd da de hørte et kraftig smell etter at de hadde kjørt fra tiltalte.

— Da var jeg sikker på at det ble brukt et skarpt våpen, tilføyer Berntsen, som sier at både han og kameraten var stresset da de skulle ringe politiet, og stadig ikke fikk slått riktig nummer.

Ble beskutt av haglmannen

En 19 år gammel gutt fra Songdalen dukket ned mot bilsetet da haglmannen skjøt mot bilen hans og traff frontruta.

— Jeg kastet bare hodet ned i setet da jeg så at mannen siktet mot meg. Deretter hørte jeg et smell. Bilen var på vei ut mot grøfta. Jeg fikk kastet bilen inn på veien igjen, fikk skrens og havnet inn i en mur. Deretter stakk jeg fra stedet og ringte politiet.

19-åringen hadde vært på besøk hos kjæresten og var på vei hjem da skyteepisoden fant sted. Straks han hadde satt seg inn i bilen fikk han en telefon fra en kompis som advarte mot en mann som var bevæpnet i området. Kort tid etterpå møtte 19-åringen haglemannen.

19-åringen var bare fire-fem meter unna da haglemannen fyrte av skuddet som traff frontruta.