KRISTIANSAND: — Det tror jeg. Jeg tror Hønefoss og Sarpsborg rykker ned. Selv om Start havner på kvalifiseringsplass, tror jeg de holder seg, sier TV2s fotballekspert Petter Myhre til Fædrelandsvennen.

Petter Myhre

Han synes det er lett å tippe hvilke to lag som går ned, men veldig vanskelig å si hvem som må ut i kvalifisering.— Det blir et rotterace. De fem lagene som ligger fra Sogndal og nedover kan alle havne der. Det er så mange faktorer som spiller inn. Karantener og skader kan avgjøre. Noen lag vil også ha lite å spille for når vi nærmer oss slutten. Umulig å tippe, sier Myhre.

Karl Petter Løken

NRKs ekspert Karl Petter Løken er enig.— I og med at det er fem poeng opp for de to nederste, så tror jeg det går galt for dem. Jeg tror de kommer til å ta flere poeng enn tidligere i sesongen, men det tror jeg de andre bunnlagene også gjør, sier Løken, som spår at Start klarer å unngå kvalifisering.

— Det ser bra ut for deres del. De har tatt en del poeng i det siste, også mot motstandere man ikke forventer at de tar poeng mot.

Løken tror Tromsø, som har samme poengsum som Start, kan være laget som havner på kvalifiseringsplass.

— De får det tøft. De har ikke så bred stall og skal ut i mange tøffe kamper, inkludert europaligakamper.

Knut Espen Svegaarden

Knut Espen Svegaarden i VG tror også at Start unngår å havne på nedrykksplass.— I utgangspunktet tror jeg det er negativt for dem at de skal spille i Europa. De har tynn stall og de kampene vil tære på, sier Svegaarden, som både nå og før sesongen har tro på Start.

— De har nok kvalitetsspillere til å klare seg. De har gjort en god jobb nå og det har lysnet for dem, sier VG-journalisten.