Halfvarsson hadde ingen sjanse mot Northug i spurten. Svensken var først inn på oppløpet, men Northug var råsterk i avslutningen og seilte alene over mål. Han seiret med 1,2 sekunder.

— Vi fikk en drømmestafett der vi fikk en drømmeduell mot Sverige på siste etappe. Jeg vet hva som hviler på mine skuldrer på siste etappe. Jeg vet at om jeg blir nummer to, så er det nesten en skandale. Det er et krav om at vi skal vinne, sa Northug til NRK.

Bronsen gikk til Russland, som var 2,4 sekunder bak. Herrestafetten ble langt mer spennende enn kvinnenes stafett fredag, der Norge ledet stort sett hele veien. I fredagens renn var det mye taktisk spill på siste etappe, og seks lag lå sammen. Inn mot den siste motbakken rykket Halfvarsson til og skaffet seg en luke, men Northug holdt følge og tok ham igjen inn mot stadion.

— Jeg så luken ned til tredjemann og da bestemte jeg meg for at det svir mer (for dem) å tape på oppløpet. Det var mye taktikkeri. Jeg fikk det som jeg ville, sa Northug.

Det var Norges sjuende strake VM-gull i herrestafetten. Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug gikk på det norske laget. Martin Johnsrud Sundby måtte melde forfall på grunn av sykdom og ble erstattet av Gjerdalen. (©NTB)