GRIMSTAD: Offeret var på besøk hos grimstadmannen, der hun tidligere på dagen hadde hjulpet en venninne å flytte inn. De tre hadde hadde tatt seg noen "flytteøl" ute på terrassen, da det oppstod krangel og stemningen ble amper.

Utpå morgenkvisten ville kvinnen hjem, og ba husverten om bilnøklene som hun mente han hadde kastet bort. Hva som deretter skjedde er noe uklart, men retten fant det i alle fall bevist at 37-åringen med viten og vilje skallet til henne hardt i ansiktet.

Lang sykemelding

Kvinnen ble foruten blåmerker, hevelse og smerter, påført brudd i nesebeinet. Hun ble som en følge av dette sykemeldt i nesten tre måneder. I tillegg til seks måneders ubetinget fengsel, ble 37-åringen i Aust-Agder tingrett dømt til å betale kvinnen 40.000 kroner i oppreisningserstatning. Offeret er en 32 år gammel kvinne.

Domfelte må også ut med 2000 kroner i saksomkostninger.

Ikke første gang

37-åringen er også tidligere voldsdømt. I 2004 ble han dømt for legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse, og er i tillegg bøtelagt åtte ganger blant annet for legemsfornærmelse, ordensforstyrrelser, skadeverk og forulemping i beruset tilstand.