FROM RUSSIA WITH LOVE: Boonya kommer til Kristiansand som del av et verdensomspennende alvsprogram for sibirske tigre. Foto: Dyreparken

KRISTIANSAND: Den to år gamle sibirske hunntigeren Boonya kommer til landet torsdag med fly til Gardermoen fra en dyrepark i Novosibirsk i Russland.

Deretter skal tigeren fraktes i bil langs sørlandskysten, til den kommer fram til Kristiansand dyrepark.

— Vi gleder oss veldig til å få en ny tiger. Boonya vil være en perfekt match for oss, sier leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf-Arne Ølberg i en pressemelding.

Dyrepassere med på reisen

Han skal selv ta imot tigeren på Gardermoen. I tillegg er to dyrepassere fra dyreparken med på hele reisen fra Novosibirsk.

Boonya inngår i en verdensomspennende avlsprogram for tigere og blir en ny lekekamerat med de tre andre sibirske tigerne som allerede er i Dyreparken.

God genetisk match

— Genetisk sett passer hun veldig bra med tigerenvår, Ulysses. Ønsket er at hun og Ulysses skal kunne få unger, så vi håper påen god match, sier Ølberg til Fædrelandsvennen.

Han sier at de gode genene tilUlysses, i tillegg til at dyreparken har et anlegg som er tilrettelagt forflere tigere, er hovedgrunnen til at avlsprogrammet anbefalte Kristiansand somnytt hjem for Boonya.

Selv om tigeren kommer tilSørlandet torsdag, så må hun sitte i karantene i minst en måned, før Ulysses ogde andre tigrene kan hilse på nykommeren.

Satt fast i snare

Moren til Boonya, Lata, ble ifølge dyreparken født i naturen i Sibir. Da hun var 11 måneder gammel ble hun sittende fast i en snare og måtte reddes av et bevaringssenter for tigere i Russland.

Hun kunne ikke settes ut i naturen igjen og ble plassert i en dyrepark i Novosibirsk.

Boonya er en av tre unger fra Latas andre kull. Hennes to søsken er sendt til dyreparker i Tsjekkia og Tyskland.