Filippinske barn står langs veien med skilt hvor de ber om hjelp og om mat. Foto: Scanpix

Kristiansand: – Dette blir min åttende tur til katastrofeområder, men jeg tror likevel ikke en fullt ut en kan forberede seg på hva en vil møte av lidelser. Jeg har snakket med erfarne hjelpearbeidere i FN på Filippinene som forteller at de ikke har sett større ødeleggelser fra noen naturkatastrofer siden tsunamien i 2004. Jeg forbereder meg på svært sterke inntrykk og lidelser, sier Knut Kjørkleiv.

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap som sender 36-åringen fra Søgne til de tyfonrammede områdene på Filippinene. Her blir hans ansvarsområder å sørge for at FN-personell får tilgang til satellitt-telefon, pc og navigasjonssystemer.

Kort varsel

Søndag kveld satte Knut Kjørkleiv seg på fly til Oslo, for derfra å ta seg til Ørebro i Sverige neste morgen. Da Fædrelandsvennen snakket med han mandag kveld var 36-åringen med på å laste om bord utstyr i en Hercules-maskin i Tallinn. Her sluttet estiske hjelpemannskaper og utstyr seg til hjelpeforsendelsen. Blant annet på grunn av hviletid for flyverne, regner ikke Knut Kjørkleiv med at de vil være framme på Filippinene med den fire propells store militære transportflyet før onsdag kveld, norsk tid.

Flere uker

– Det er vanskelig å si hvor lenge oppdraget mitt på Filippinene vil vare, men jeg regner med det kan bli opptil tre uker. Uten en så fleksibel arbeidsgiver som jeg har i Mandal, hadde det ikke vært mulig å reise ut så raskt, sier Knut Kjørkleiv.