KOLLIDERTE: Båtføreren kolliderte med denne holmen på enden av Store Kattholmen. I vannet ligger den hvite propellen som brakk av i sammenstøtet.
KASTET UT: Flere gjenstander fløy ut av båten over på den andre siden av holmen. Båtføren slapp unna med noen skrubbsår.

LILLESAND: - Jeg fryktet at det hadde gått skikkelig galt. Lettelsen var stor da jeg fant ut at han satt i båten og ikke hadde havnet i vannet, sier øyenvitnet til Fædrelandsvennen.

Han og kona befant seg på hytta si på Store Kattholmen da en båtfører kjørte på land tirsdag formiddag.

— Jeg hørte motorduren og gikk bort til vinduet for å se hvem som kom. Mens jeg sto og så på smalt han inn i fjellet, sier mannen, som ikke ville la seg avbilde av Fædrelandsvennen.

Han satte seg da i sine egen båt for å se hvordan det hadde gått. Samtidig ringte kona til AMK.

PROPELLEN FORSVANT: I sammenstøtet med fjellet brakk propellen av.

Sendt til sykehus

Hytteeieren sier at den røde plastjolla skled et stykke opp på holmen, før den forsvant ned i vannet igjen på samme side. Propellen ble slått av i sammenstøtet og flere gjenstander som lå i båten ble kastet over på andre siden av holmen. Da Fædrelandsvennen var på stedet lå propellen synlig under vannskorpa like ved kollisjonsstedet.

— Det så veldig dramatisk ut, men det gikk heldigvis bra. Jeg var veldig lettet da jeg kom bort og så at han lå nede i båten. Han var litt omtåket og hadde fått noen skrubbsår, men ellers var han bevisst, sier hytteeieren.

Hytteeieren anslår at det tok 15 minutter før ambulansehelikopteret ankom stedet. Etter en halvtime kom politiet og Røde Kors.

Båføreren, en mann i 40-årene, ble sendt til Sørlandet sykehus Arendal for behandling.

Uklar årsak

Hva som er årsaken til ulykken, er foreløpig uklart.

— Så langt er det ikke mistanke om promille. Det er noe vi vil undersøke videre. Han ble sendt til sykehuset og det fremsto som han hadde lettere skader, sier operasjonsleder Vidar Otto Neset ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Hendelsen ble meldt klokka 09.30 tirsdag.

Operasjonsleder Neset sier det er for tidlig å si detaljene rundt hendelsesforløpet, for eksempel når gjelder farten båtføreren holdt. Neset opplyser at politiet nå har dratt fra stedet.