— Jeg er villig til å ta en liten andel. Jeg vil vise at jeg har tro på dette selv, og ser på det som en dugnad for klubben, sier Start-sjef Magne Kristiansen.

Torsdag ble det kjent at styret i IK Start foreslår at klubben tar opp et ansvarlig lån på opp mot ti millioner kroner for å sikre Starts fremtidige toppfotballsatsing.

Det vil de gjøre ved å gå ut til lokale investorer. Forslaget kommer opp på et ekstraordinært styremøte i IK Start neste onsdag.

— Vi håper noen med penger og hjerte for Start finner vårt tilbud attraktivt, sier Kristiansen, som bare for en måned siden sa i et intervju med Fædrelandsvennen at han ikke kom til å gå inn med mer penger i Start.

— Da var det snakk om Start Toppfotball. Nå er det snakk om en dugnad for klubben og et ansvarlig lån, sier Kristiansen, som tidligere har brukt rundt fem millioner kroner fra egen lomme på sitt Start-engasjement.

På det ekstraordinære styremøtet foreslår klubben også å legge planene om opprettelse av allianseidrettslag på is. Klubben som avsluttet sitt forhold til Start Toppfotball AS i slutten av oktober, ønsker å fortsette å drifte toppfotballsatsingen.Magne Kristiansen blir trolig ny styreleder i IK Start.

Mener bredden ikke blir skadelidende

Både lån og organisering blir behandlet på ekstraordinært styremøte i IK Start onsdag 18.desember.

— Vi har gått en ekstrarunde og fant en del ting med allianseidrettslag som ikke var så praktisk, sier Kristiansen.

Start har i notatene til det ekstraordinæret styremøtet i neste uke listet opp grunnene til at toppfotballsatsingen bør være i klubben.

Mer byråkrati, ekstraarbeid gjennom avtaleforhold mellom klubben og doble sett av styrer blir nevnt som ulemper. I tillegg nevnes spillerflyt mellom de to klubbene som en utfordring. Det vil for eksempel være vanskelig å la guttespillere spille på Start 2 eller Start 3 uten av de må melde overgang til "toppklubben"

— Klarer dere å ta vare på bredden dersom toppfotballen kommer inn i klubben?

— Vi tar vare på bredden i dag. Vi har spisset satsingen helt ned mot småguttenivå, og vi har fotballfritidsordning. Jeg tror heller det blir enklere å få alt samlet. Vi får en bedre klubbfølelse. Hadde vi stiftet en allianseidrettsklubb hadde det fort blitt to klubber. Jeg tror bredden blir vel så godt ivaretatt med denne organiseringen, svarer Kristiansen.

Junioravdelingen positiv

– Er det ikke større risiko for flere når dere overfører toppfotballsatsingen over i en idrettsklubb?

— Den risikoen har vært der hele tiden. Spillere og alle som jobber med sport har vært ansatt i klubben. I utgangspunktet har ikke poenget med et aksjeselskap vært å ta vekk risiko, det har handlet mer om å få investorer til å bidra. De siste årene har vi opplevd at det har vært ufattelig vanskelig å få investorer til å bidra i Start Toppfotball AS. Det er lettere å få hjelp til å investere i spillere, og den muligheten vil fortsatt være der selv om vi organiseres i en idrettsklubb, forklarer Kristiansen.

Han mener det nye forslaget er bredt forankret i klubben. Han tror ikke det blir vanskelig å vedta på det ekstraordinære årsmøtet i neste uke.

— Nei. Mange med sentrale verv har vært med på å diskutere dette. Det er bredt forankret og bredt diskutert, sier Kristiansen.

Rune Byremo, som er leder av arbeidsutvalget i junioravdelingen i Start, tror klubben kan bli mer samlet dersom forslaget går igjennom.

— Jeg tror de som er i klubben ser fram til at klubben blir mer samlet, sier Byremo, som legger til at har sittet i junioravdelingen i kort tid og dermed ikke har den beste oversikten.

— Men jeg har tillit til at det blir tatt en klok beslutning og at vi får en god modell – både når det gjelder økonomiske, sportslige og kulturelle hensyn, sier Byremo.