FLEKKEFJORD : Det opplyser politiadvokat Liv Versland Seland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

— Det siste vi har fått av informasjon fra sykehuset, er at han er utenfor livsfare, men fortsatt i koma. Denne informasjonen kom i slutten av forrige uke, og senere har vi ikke fått kontakt med sykehuset, sier politiadvokaten.

Etterforskningen av saken er på det nærmeste ferdig. 25-åringen som er siktet for grov legemsbeskadigelse sitter varetektsfengslet fram til lille julaften. Han har erkjent at han slo 33-åringen med knyttneven og med full kraft. Den siktede har tilføyd at det ikke var meningen å skade mannen slik det skjedde.

Fornærmede hadde i forkanten av voldsepisoden det Kristiansand tingrett har beskevet som en påtrengende opptreden og knuste glasset i inngangsdøren. Da tingretten bestemte seg for å varetektsfengsle 25-åringen, ble det anført at "det er imidlertid alvorlig at siktede hadde til hensikt å ta fornærmede".

25-åringen ble varetektsfengslet, ikke av hensyn til bevisforspillelse som er mest vanlig, men fordi en løslatelse er egnet til å støte allmenhetens rettsfølelse.