Det var sannsynligvis ikke glatt veibane som førte til at en trailer kjørte av veien på E39 ved Lindesnes lørdag. Det sier Dag Helge Engeland, lensmann i Lindesnes.

Politiet har ikke mistanker om at det skal ha vært tekniske feil på kjøretøyet som har forårsaket ulykken. Engeland venter nå på rapport fra teknisk avdeling, men sier de har fått noen viteopplysninger.

— Et vitne har sett deler av ulykken. Det kan virke som om konteineren på trekkvogna har løsnet, noe som har gjort at sjåføren mistet herredømme over bilen.

Moderate skader

Den 49-årige sjåføren fra Rogaland pådro seg moderate skader i ulykken. Han ligger på sykehus, og skal avhøres etter nyttår.

Sjåføren av traileren pådro seg moderate skader i ulykken lørdag formiddag. Foto: Jarle Martinsen

— Sjåføren har sannsynligvis blitt kastet ut av førervogna via vinduet eller døra på vei ned skråningen. Det er mellom seks og sju meter fra veien til vannet. Trekkvogna lå under vann, og bilføreren var ikke våt. Andre biler som kom til stedet søkte etter sjåføren i trekkvogna, og etter en stund fant de han ved vannkanten, delvis skjult under restene av autovernet som hadde blitt med ned skråningen, sier Engeland.

Gunstein Kallhovd ved teknisk avdeling skal gjøre de tekniske undersøkelsene av trekkvogna. Han sier den tekniske rapporten blir klar etter nyttår.

Én av konteinerne på lastebilen ligger fortsatt under vann, og det er ikke blitt fastsatt når det skal hentes opp på grunn av svært vanskelige dykkerforhold og dypt vann.