21-åringen var sterkt beruset etter å ha drukket 15 flasker øl og noe sprit, da han utenfor en kiosk i Kristiansand sentrum slo til en mann i ansiktet med en ølflaske. Den unge venndølen forklarte i retten at han oppfattet offerets smil og væremåte som en provokasjon. Offeret som ikke visste hvem 21-åringen var, fikk knekt en tann og skader på tre andre. Hendelsen fant sted natt til tirsdag 13. august i år.

Vold mot politi

Da politiet tidligere på sommeren ble tilkalt etter at 21-åringen lagde bråk i tilknytning til en bursdagsfest på Odderøya, sparket han først i politibilen for deretter å slå en av polititjenestemennene i ansiktet med knytteneven. På vei til arresten fremsatte han en rekke muntlige trusler mot den samme politimannen.

Retten fant også 21-åringen skyldig i å ha slått en tredje person i ansiktet. Også denne gangen mens han var betydelig ruset.

Retten mente at domfelte bør avstå fra alkohol fordi han så lett lar seg provosere og reagerer med vold når han drikker.

Halvt års fengsel

Aktor ba om åtte måneders fengsel for 21-åringen, som to ganger tidligere er dømt for lignende forhold. Retten tok hensyn til at inrømmet det meste, og nøyde seg derfor med seks måneders ubetinget fengsel.