KRISTIANSAND/VENNESLA: — Dette advarte vi klart og tydelig om, ikke bare Vennesla, men alle randkommunene til Kristiansand. Det er en trist avgjørelse, men overraskende er det ikke, sier ordfører Torhild Bransdal.

Og med en drøy måned til å komme departementet i møte, mener hun det er begrenset hjva Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune nå kan gjøre.

— Det er ingen "quick fix" her. Vi var i ferd med å utrede tiltak, men fikk ikke konkludert før Kristiansand tok av mot rushtidsavgift i valgkampen. Men vi må i alle fall gjennomføre utredningen og få anledning til å konkludere, sier Bransdal.

- Er det et bare et vedtak om rushtidsavgift som kan redde inn de 60 millionene?

— Det er vanskelig å si. Det er ikke sagt spesifikt at det må innføres rushtidsavgift, men det må være noe tilsvarende. Men vi har bare en måned på oss. Og tiltak må skisseres så godt at det utløser midler, sier hun.

- Det var dette du advarte mot?

— Det var det jeg sa, men det er med stor beklagelse jeg bruker de ordene. Jeg var rimelig tydlig på at Kristiansand og fylkespolitikerne drev høy gambling med kriteriene. Dessverre fikk jeg rett, sier hun.

- Skjønte de hva du sa, eller ville de ikke skjønne det?

— Vi må akseptere at politikere kommer til forskjellige løsninger. Og jeg forstår at det var valgkamp. Jeg skal ikke spekulere i hva de egentlig skjønte eller ikke, men bare konstatere at de hørte ikke etter.

— Innerst inne, hvis de er ærlige, så tror jeg ikke de er overrasket over utfallet i denne saken. Politikerne i Kristiansand la jo et løp for å prøve å få pengene. Og nå har også ordføreren i Kristiansand sagt at hvis så galt skulle være, så vil de se på vurderingen om igjen. Så jeg tror nok de så det for seg. De er oppegående folk, sier Bransdal.