LILLESAND: Tidligere denne uka var Thomassen i møte med styret i Helse Sør-Øst i Oslo. Under møtet, hvor Thomassen møtte som styreleder i KS Agder, tok han opp sykehusstriden som igjen blusser opp på Sørlandet.

— Jeg tok opp den uheldige situasjonen vi har i Agder, med stadige brudd på den vedtatte strategiplanen. Det er viktig at ledelsen i Helse Sør-Øst ser vi ikke bare har ett sykehus på Sørlandet, men tre, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

Strategiplanen for Sørlandet sykehus HF 2012-2014 ble vedtatt i juni 2011. Planen handler blant annet om hvordan ressurser skal prioriteres og funksjonsfordelingen mellom sykehusene i Agder.

Thomassen presiserer overfor Fædrelandsvennen at han nå uttaler seg som styreleder i KS og ikke som ordfører i Lillesand.

Ba styreleder bidra til ro

Temaet for møtet mellom KS Agder og Helse Sør-Øst dreide seg blant annet om samhandling, digital fornying, pasientsikkerhet og øyeblikkelig hjelp i kommunene. I forbindelse med møtet tok Thomassen også en prat med styreleder i Helse Sør-Øst, Per Arne Oksum.— Jeg ba ham bidra til at det blir ro på Sørlandet. Som styreleder i KS er jeg bekymret for at uroen vil gå utover pasientene, sier Thomassen.

— Du deler kritikken som arendalittene har kommet med?

— Jeg synes det er veldig uheldig at den vedtatte strategiplan ikke følges, sier Thomassen, som er til stede under onsdagens sykehusmøte i Arendal.

— Jeg håper det blir et greit møte, sier Thomassen.

Nytt, felles sykehus

Tidligere denne uka gikk Thomassens partifelle, fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund, ut med et forslag om et nytt, felles universitetssykehus i Agder.

— Hva tenker du om dette utspillet?

— Det kan jeg for lite om til at jeg vil uttale meg om. Men hvordan sykehuset på Sørlandet skal organiseres i fremtiden er en interessant diskusjon, som er helt uavhengig av den som går nå, sier Thomassen.

— Lund fikk kraftig kritikk fra Freddy de Ruiter (Ap), som mente at han innledet en helt ny diskusjon i stedet for å forholde seg til den aktuelle situasjonen. Støtter du den kritikken?

— Nei, det gjør jeg ikke. Jeg synes det er viktig at også den diskusjonen bringes på banen, sier Thomassen.

— Hva tenker du om å plassere sykehuset i Lillesand?

— Det er ingen aktuell problemstilling, så det er ikke noe jeg forholder meg til per i dag, sier Thomassen.