FARSUND: Voldsepisoden fant sted natt til 1. mai i fjor. Da fikk politiet melding om at en person var slått ned utenfor utestedet Uptown. Da politiet kom til stedet møtte de voldsofferet, som da var forslått og blodig i ansiktet. Fornærmede var ifølge dommen lite samarbeidsvillig, og ville verdken da eller senere anmeldte forholdet til politiet.

En dørvakt på utestedet fortalte politiet at flere personer slo og sparket fornærmede. Dørvakta observerte blant annet at 20-åringen fra Jæren sparket mot hodet til fornærmede mens han ble holdt nede på bakken av en annen person. Da dørvakta forsøkte å gripe inn, ble han dyttet vekk og fikk beskjed om å ikke blande seg opp i ting han ikke hadde noe med.

Utpekt av dørvakta

Dørvakta pekte ut gjerningsmannen for politiet som deretter ble pågrepet av politiet.

Fotografering av klærne til domfelte viser at han hadde et merke med teksten "Crew 81". Tallkombinasjonen er åttende og første bokstav i alfabetet og står for HA (Hells Angels) Crew 81 er en underavdeling av Hells Angels. Merket "Support 81 Stavanger" fantes også på klærne til mannen fra Jæren. Domfelte bekreftet i retten at han er medlem av motorsykkelklubben Hells Angels, der svært mange ifølge politiet er kriminelle.

Den tiltalte mannen fra Jæren har benektet at han sparket og slo, men retten har funnet forklaringen fra dørvakta overbevisende og korrekt.

Mannen fra Jæren var tiltalt for legemsfornærmelse, men i dommen fremgår det at retten har vurdert å dømme ham for å ha utført voldshandlingen under særdeles skjerpende omstendigheter uten at dette har blitt resultatet.

Skjerpet straffen

Lister tingrett har imidlertid skjerpet straffen betydelig i forhold til aktors påstand om 90 dagers ubetinget fengsel. Retten forhøyet straffen til 120 dagers fengsel.

— I skjerpende retning ser retten hen til at det må reageres strengt mot voldshandligner, og særlig når skadepotensialet er stort. Utenfor gjerningsmannens kontroll kan et hardt spark mot en persons ansikt/hode lett fått alvorlige, og i verste fall fatale følger. Dertil kommer at handlingen var uprovosert og rettet mot en person som lå nede uten mulighet til å forsvare seg, heter det i premissene for straffeutmålingen.