MANDAL: — Mandal er en stor nok by til et stort kjøpesenter. At kommunen i tillegg kan komme til å leie deler av bygget hjelper oss langt på vei, sier eiendomsutvikler i Amfi eiendom Lise Lind.

I går møtte Amfi-ledelsen ordfører Tore Askildsen som la fram leieforslaget som en mulighet. Mye av Mandal kommunes virksomhet er spredt rundt i byen, blant annet teknisk etat. Dessuten leier de allerede lokaler i dagens Amfisenter til blant annet helsestasjonen.

— Ved å samle den virksomhet vi har spredt inn i det nye senteret, får vi en vinn-vinn situasjon, sier Askildsen.

Optimister

I fire år har byens rutebilstasjon vært en parkeringsplass, mens Amfi har tenkt om de skal våge å satse. Finanskrisen satte det hele på vent. Dagens Amfisenter i Øvrebyen har på nåværende tidspunkt 15 butikker. Sammen med butikkene i gågata har ikke dette vært nok til å stanse en storstilt handelslekkasje til Lyngdal og særlig Sørlandsparken.

— Nå er vi derimot langt mer optimistiske, og tror et nytt kjøpesenter vil bli en realitet, sier Lise Lind.Endelig avgjørelse blir senere i vår. Blir det ja, blir det byggestart i løpet av neste vinter. Deretter vil man bruke et år på bygging slik at åpningen kan bli ved årsskiftet 2013/2014. — Det dreier seg om 25 flere nye butikker, sier Lind.

Det aller viktigste for Amfi er å ta vare på de allerede eksisterende butikkene i senteret og deres behov. Dernest er Amfi på jakt etter butikker som det er lite av eller ikke finnes i Mandal. Lind nevner innen tekstil og interiør. Hun sier derimot at Amfi ikke er i samtale med møbelkjeder som byen ikke har.

Fire etasjer

Det er snakk om fire etasjer, der første etasje vil ha parkering, butikker og kanskje et oppholdsrom for de som venter på buss. I 2. etasje blir det butikker, mens 3. etasje trolig blir kontorutleie. Og det er her Mandal kommune i så fall vil leie. 4. etasje vil ha leiligheter.

I forrige uke hadde Fædrelandsvennen et oppslag om at Amfi leter etter nye leietakere i byens gågate. Men Lind avviser at det er aktuelt å prøve å lokke allerede eksisterende butikker inn i Amfi. - Vi tenker hele byen under ett og da trenger vi en levende gågate, sier hun.