NODELAND : — Du trives på Haraldvigen?

– Jeg har vært der i 34 år, og jeg har ikke forsøkt å komme meg vekk, så det er nok et tegn på at man er fornøyd på arbeidsplassen sin. Kan jo ikke klage når den ligger midt i skjærgården.

— En drøy måned så er du i gang igjen?

– Ja, da er det leirskolen som står for tur, noe jeg ser fram til. Jeg merker at barna får mye igjen av en uke i skjærgården. Det er en opplevelse de vil huske for livet. Flere ganger har barn kommet til meg og hilser fra mor og far, som selv var på Haraldvigen 25 år tidligere. Det er stas.

Gøy med feriekoloni

— Og feriekolonien?

– Ja, og den er viktig for meg, og ikke minst en viktig del av Haraldvigen. Feriekolonien er åpen for alle mellom sju og 13 år, og vi ser at det er en plass hvor barn skaper minner. De får en uke fullpakket med aktiviteter og moro, og jeg tror det er er noe som setter spor. Jeg synes det er flott at kommunen bruker ressurser på dette.

— Hvor mange deltar?

– Det varierer, i år er det feriekoloni i tre av sommerukene, uke 27, 28 og 30, og jeg vil tro det blir nærmere 100 barn. Nå har vi begynt med påmeldinger, så det er bare å melde seg på gjennom kommunens nettsider.

— Har du noen artige minner fra somrene på Haraldvigen?

– Jeg har fått flere morsomme spørsmål gjennom årene. Flere har spurt meg om vannet smaker salt, og hvilken elv vi kjører på når vi er i Skippergada. Mange av disse er vant til elver og innsjøer.

Hytte i Søgne

— Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Vel, jeg og kona har kjøpt ei hytte langs sjøkanten i Søgne, så der har jeg brukt mye tid på å renovere. Ellers har jeg fem barnebarn som jeg bruker mye tid med. Familie er viktig for meg.

— Hvordan går det å kombinere sesongjobb med familieliv?

– Jeg har ikke hatt sommerferie siden 1979, men vi har blitt vant til det og får mer tid sammen på vinterhalvåret. Jeg har en hybel disponibel i Haraldvigen hvor jeg kan ha familien på besøk, og det er jo unikt i seg selv. Men, jeg må jo innrømme at nå som jeg runder 60 og pensjonsalder ikke er så fjernt lenger, skal det bli moro å bruke mer tid med familien på hytta i Søgne.