PUSTER UT: 12 dager med streik tar på. Gurun Lundal, leder i Fagforbundet i Kristiansand, avsluttet med streikefest på Kick. Nå gleder hun seg til normale dager. Foto: TORE ANDRÉ BAARDSEN

KRISTIANSAND: — Søren at det ble så sent. Vi hadde 600 inne her streikefest på Kick. Dessverre var mange gått da vi kunne fortelle at streiken er over rundt klokka 22.00, sier leder i Fagforbundet Kristiansand, Gudrun Lundal.

Hun lover at alle er tilbake på jobb onsdag morgen, selv om hun ikke kan garantere det.

— Fest er fest. Jeg er redd noen få stykker gamblet på streik et par dager til. Men vi er glad det er over. Streik tar på. Nå gleder vi oss til normale dager, sier Lundal, sammen med resten av streikekomiteen.

Helg

Hun forutsetter at forhandlerne har fått gjennomslag for flere 100 prosent stillinger og bedre helgebetaling. Hvis ikke, kan det bli nei i uravstemning.Når vi forteller at helgetillegget skal økes til 50 kroner pr, time, blir hun glad.

— Det høres umiddelbart bra ut. Ja, jeg tror det er fint, sier hun.

Kommunestreiken skulle inn i sitt 13. døgn da løsningen kom klokka 22. De streikende har fått et generelt tillegg på 2,7 prosent, pluss 1,2 prosent til lokale forhandlinger. Ingen skal få mindre enn 12.000 kroner i tillegg. Totalrammen er på 4,07 prosent.

De siste 0,2 prosentene håper Lundal handler om helg og tillegg. Hun sier streiken har fått fram et utrolig samhold blant medlemmene i Fagforbundet, og at det blir viktig framover.

— Dette var en helt nødvendig streik, og vi har vist at vi kan når det kreves, sier hun.

En gutt i Tveit

Streikekomiteen jublet tirsdag kveld. Men én jublet nok ikke.

— Vi fikk en e-post fra en gutt i Tveit. Han orket ikke mer skole og ba oss innstendig om å streike ut uka. Han blir sikkert litt skuffet nå, sier hovedtillitsvalgt i Kristiansand kommune, Therese Løvseth.