KRISTIANSAND: Legendariske Peter Shilton spilte smått utrolige 1005 kamper for 11 klubber og ga seg først da han var 47 år gammel. Oppdal har omtrent 280 kamper for Start, Sønderjyske, Brann og Odda.

— Du er fortsatt bare 30 år, men det er et stykke igjen til Shilton?

— Du kan så si. Jeg spiller så lenge jeg har noe å bidra med. Nå forholder jeg meg til treårskontrakten med Start, så får tiden vise hva som skjer. Jeg har fortsatt ambisjoner på fotballbanen, men jeg tar neppe rekorden fra Shilton.

Men torsdag kveld kan Oppdal ta et bittelite steg på veien mot rekorden til Shilton når Start møter Brann i Bergen.

Kampen kan du følge direkte her fra klokken 19.00 . Husk også vår livesending som starter en time før kampstart.

— Denne uka skrev Fædrelandsvennen at kristiansandere ikke er flinke til å ta imot innflyttere. Hvordan er din erfaring?

— God. Jeg er i alle fall blitt veldig godt mottatt i Starts spillergruppe. På hjemmebane fikk vi nummer to for en drøy uke siden. Ei fin, lita jente. Samboeren min, Diouma, er fransk, men god i norsk. Hun blir vel med i en barselgruppe, og skaffer seg i første omgang et nett på den måten.

— Hvordan havnet du i mål?

— Ved en tilfeldighet. Keeperen på småguttelaget hjemme i Odda ble skadet, og vi hadde ingen å sette inn. Dermed måtte en utespiller prøve seg. Altså meg. Siden har jeg stått der.

— På ethvert fotballags aller mest utsatte post. Hva tanker du når ballen glipper, motstanderen får mål og publikum piper, som sist mot Molde?

— At det er forbasket irriterende. Sånt skjer innimellom. Men det er ikke annet å gjøre enn å bite tennene sammen og tenke offensivt.

— En målmanns jobb kan tydeligvis også være fysisk krevende. Hvor mange operasjoner har du vært igjennom?

— Fire, i løpet av fire år. Alle skadene satt i beina.

— Noen fotballspillere er overtroiske. Hva er dine ritualer?

Ingen.

— Hva gjør du når keeperhanskene ligger på hylla?

— Foreløpig er det uvisst. Men jeg leser litt på si, språk og samfunnsfag. Det er viktig å ha noe å falle tilbake på.