— Nå har jeg jobbet i mange år med å påvirke politikerne. Jeg er veldig spent på hva som går an å få til ved å stille til valg selv, sier Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

Slutter i Naturvernforbundet

Hun har jobbet for Naturvernforbundet i mange år, nå som leder i Kristiansand. På årsmøtet i mars trekker hun seg fra miljøorganisasjonen for å konsentrere seg helt og fullt om politikken.

— Jeg har jobbet med miljøvern utenfor partipolitikken i 16 år. Jeg ser at det er ny interesse for de Grønne og for grønn politikk. Mange ser at lykken ikke ligger i å kjøpe seg ny bil. Vi må finne andre måter å ha det bra på enn å shoppe og reise på lange flyreiser, mener Ulltveit-Moe.

- Tre i bystyret

Hun har fortid som leder for Vest-Agder unge Venstre, men meldte seg ut av partiet i 1998. Nå har hun store ambisjoner foran høstens valg.

— Det blir et sabla spennende kommunevalg. Her i Kristiansand kan mye skje. Høyre og Frp har nå makten både sentralt og lokalt, og vi ser at de sliter. Folk er ikke så veldig glad i de løsningene de kommer med. Jeg tenker at Miljøpartiet får inn i alle fall tre i bystyret her i Kristiansand, kanskje flere. Et langsiktig mål for oss er å bli større enn Frp, sier Ulltveit-Moe.

Partiet har i dag en kandidat i bystyret, mangeårig Miljøpartiet-politiker Hans Petter Horve. Han stiller som andrekandidat til årets valg. På tredjeplass står Mira Svartnes Thorsen, tidligere politiker for Rødt i Kristiansand.

Listetoppen og det nye styret ble valgt mandag kveld.

— Vi har ikke klar strategien for valgkampen ennå, men jeg gleder med til å jobbe sammen med en gjeng som setter miljøpolitikk øverst hver gang, sier toppkandidaten.