— Vi tenker at der er det et behov i markedet, fordi det ikke finnes noe byggsenter i Randesund eller på Søm fra før. Skal folk ha byggvarer eller et malingsspann må de i dag til Sørlandsparken, forklarer Torstein Jortveit til Fædrelandsvennen.

To av eierne, Arne Ekeberg (t.v.) og Torstein Jortveit, fotografert i Hunsfos Byggsenter. Foto: Arkivfoto

Han etablerer nå Randesund Byggsenter sammen med kompanjongene Arne Ekeberg, Bjørn Linjord og Glenn Olsen i en gammel trevarefabrikk langs Sømsveien. Denne ble lagt ned for rundt ti år siden. Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Tredje forretning

De tre førstnevnte åpnet våren 2013 Byggi Hunsfos, mens Jortveit og Linjord også eier Sentrum Jern og Farge i Vennesla.

Byggi er en drøyt ett år gammel Optimera-eid kjede. Mens Optimera eier Montér-butikkene, er Byggi-butikkene eid av driverne selv.

— Byggi er ikke store byggsentre, som Montér, men litt mindre sentre på litt mindre plasser. Likevel er det en fullverdig byggvarehandel, opplyser Jortveit.

Støodden-investorer

Eierne tar sikte på å åpne det 2000 kvadratmeter store utsalget før påske. Budsjettert omsetning er på nivå med Hunfos, 15-20 millioner kroner, antall årsverk blir fem.

Forretningen ligger langs Sømsveien. Foto: Reidar Kollstad

Lokalene i Sømsveien 162, vest for Støodden innerst i Korsvikfjorden, er eid av Støodden Næring AS ved investorene Rune Torsøe og Ivar Mjåland (25/75 prosent).— Dette var tidligere John A. Olsen & sønners trevarefabrikk, som vi kjøpte på sensommeren. Per i dag er det en del leietakere i lokalene, men vi har søkt kommunen om bruksendring for ny virksomhet, opplyser Rune Torsøe.