Kvinnenes super-G tatt av vinden

Bad Kleinkirchheim (NTB-AFP): Kvinnenes verdenscuprenn i super-G ble søndag avbrutt og avlyst etter bare 11 startende. Kraftig vind gjorde det uforsvarlig å kjøre.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Både Lindsey Vonn og sveitsiske Sara Gut mente det var for farlige forhold til å starte super-G-rennet i Bad Kleinkirchheim søndag, men arrangørene bestemte seg likevel for å sette i gang rennet som ble utsatt to ganger på formiddagen på grunn av sterk vind og dårlig sikt.

Været bedret seg litt en kort periode, men sikten ble mye dårligere igjen etter at rennet var i gang. Da kom det også mye sterkere vind feiende inn over traseen, og etter at 11 løpere hadde vært utfor ble det bestemt å avlyse rennet.

Da ledet italienske Daniela Merighetti med fem hundredeler foran landskvinnen Nadia Fanchini. Tyske Veronique Hronek lå på tredjeplass.

Det dårlige været fortsatte, og værmeldingene var så dårlige at det ikke var mulig å sette i gang rennet igjen under forsvarlige forhold for løperne. Hva som vil skje med de to avlyste rennene i den kvinnelige verdenscupen denne helgen er ikke avgjort. Trolig blir de kjørt på et senere tidspunkt.

Lørdagens utforrenn i den østerrikske skibyen ble også avlyst på grunn av værforholdene. Ragnhild Mowinckel skulle være eneste norske deltaker. (©NTB)

Publisert: