— Dette viser at markedsavdelingen vår gjør mye riktig. Når vi sammenlikner med de andre lagene er det imponerende tall, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Start er klubben som øker mest i antall sesongkort solgt i forhold til samme tid i fjor dersom man sammenlikner med klubbene som også spilte i eliteserien i fjor. Sandefjord og Mjøndalen er nyopprykkede. (Tabell: Norsk toppfotball)

Av klubbene som spilte i eliteserien i fjor er det Start som har størst økning, både prosentvis og i antall sesongkort, med en oppgang på 475 kort. 2502 sesongkort er solgt så langt i år. Totalt sett solgte klubben i overkant av 3000 i fjor.— Før jul hadde vi en kampanje der vi gav bort ei jubileumsdrakt til alle som kjøpte sesongkort. Gjennom den kampanjen solgte vi 8-900 kort, sier Øgrey Brandsdal.

Start fyller 110 år i år, og det er i den forbindelse klubben har laget en jubileumsdrakt. Den blir avduket og delt ut til de 8-900 like før sesongstart.

Håper på 3200

Øgrey Brandsdal synes det er fint med en gladnyhet om sesongkortsalget i en tid hvor Start nedbemanner og selger spillere.

— Det hjelper jo på, men vi tar ikke helt av. Fortsatt skal vi selge mange kort fram til sesongstart, og det er tallet ved sesongstart som teller, sier han.

Start har budsjettert med 6000 tilskuere per kamp. Direktøren sier at sesongkortinnehavere vanligvis utgjør cirka 55 prosent av alle tilskuerne.

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i IK Start. Foto: Kjartan Bjelland

— Det betyr at hvis vi kommer opp i 3200 solgte sesongkort så er jeg ganske trygg på at vi når det budsjetterte tilskuertallet, forteller han.

Lokale talenters år

Øgrey Brandsdal tror det er realistisk å bikke 3200 innen sesongen starter.

— Noen etternølere kommer det alltid. Sånn er det hvert år, sier han.

Direktøren er glad for at supporterne støtter opp om Start i stormen.

— Vi har mange lojale supportere som ønsker å være med oss. 2015 blir et spennende år med mange lokale talenter som skal både få smake på eliteseriefotball og etablere seg i eliteserien, forteller han.