Prosjektleder Ørjan Peersen leder utbyggingen av svømmehallen. Foreløpig går alt etter planen for Peersen og hovedentrepenør Kruse Smith AS

— Det blir litt av en dag. Det vil komme rundt 80 betongbiler i løpet av den tirsdagen. Alt må støpes på én dag, forteller prosjektleder i Kruse Smith Ørjan Peersen.

Stødig

Bunnplata er fundamentet som skal ligge under det som blir det nye, store svømmebassenget. Vann er tungt. Jernbinderne holder i disse dager på å armere ferdig. Bunnplata på 1100 kvadratmeter blir 50 centimeter tykk. Det er nesten bunker-standard.

Bildet viser hvor den nye svømmehallen kommer. Tomta er allerede isolert. Nå bindes jern. Bunnplata som støpes 28, april blir 50 cm. tykk.

— Når plata er på plass, begynner vi å sette opp veggene i bassenget, eller det som blir bassenget. Først etter fellesferien skal vi bygge over bakkenivå. Da vil ting gå fort, sier Peersen.Prosjektet til 130,5 millioner kroner ble påbegynt i januar. En snøfattig og mild vinter har vært helt perfekt for hovedentrepenør Kruse Smith.

— Alt er i rute, og alt har så langt gått veldig greit, forteller Peersen.

I vinter har mye dreid seg om å flytte elektrisitetskabler og bredbåndskabler, samt bygge ny Trafo-stasjon. Mye må ordnes før selve byggingen kan starte.

130 millioner

Rådmann Svein Skisland ba tynt kommunestyret droppe svømmehallprosjektet da kostnadene økte fra 98,5 til 130,5 millioner kroner. Han brukte til og med ordene «ikke forsvarlig» i en saksutredning.

Det ville ikke Ap, KrF og Sp høre på. Prosjektet ble vedtatt til applaus i kommunestyret.

Fredag jobbet cirka 15 mann på svømmehallen som kommer nesten vegg i vegg med Vennesla ungdomsskole. For få måneder siden var dette skolegård med furutrær.

Utbyggingen handler om mer enn 25-metersbasseng og svømmehall. Det gamle bassenget skal bli varmtvannsbasseng. Det bygges stupetårn og en rekke gruppe— og klasserom. Ungdomsklubben Moonlight skal få lokaler i den nye svømmehallen og Vennesla ungdomsskole skal få nye klasserom og auditorium.

Det går med store mengder jern. Bare i disse buntene ligger 60 tonn jern.

DugnadsåndBarnebasseng og boblebad var det opprinnelig ikke råd til. De siste månedene har lag og foreninger i Øvrebø, Hægeland og Vennesla samlet inn penger til barnebassenget.

Boblebadet til rundt 800.000 kroner gjenstår. Det jobbes med sponsorer, men ingenting er avklart ennå.

PS: 80 betongbiler kommer altså 28. april. Ørjan Peersen henstiller elever ved barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole om å ta buss eller gå akkurat denne dagen.