— Hei, jeg heter Hege og liker å kose. Er det flere her som liker å kose, spurte Hege Grostad.

Den profilerte talskvinnen for prostitusjonsmiljøet var sist ut på Protestfestivalens tabukveld lørdag på Kick. Her var opp mot 200 mennesker kommet for å høre 11 foredragsholdere profilere hvert sitt tabu.

Etter at tema som hat mot middelklassen og absolutt abortmotstand hadde vekket forsamlingen, fikk Hege Grostad det til å bli dryppende stille på Kick:

— Kirken bør anerkjenne at salg av sex er ett av de kjærligste yrkene i verden. Er det noen her som mener at det ikke er et kjærlig yrke, spurte hun retorisk. Hun møtte stillhet.

«Happy ending»

Forsamlingen på Kick ble stille da Hege Grostad holdt sitt innlegg. Foto: Torgeir Eikeland

Grostad fortsatte ufortrødent:— Hvis du leser avisforsidene er det lett å få med seg at sex er sunt. Kan vi ikke tenke oss at prostitusjon er et helsebringende yrke, spurte Grostad. Før hun trakk inn profesjonell massasje som helsebringende både for den som gir og får massasje.

— Og i profesjonell massasje er det jo av og til snakk om «happy ending». Det betyr at du rett og slett gir en ronk til slutt, og hvem blir vel ikke happy av det, spurte Grostad.

Grått hår

Hun behandlet også temaet om hvorfor hun synes salg av sex bør inkluderes blant de helsebringende tilbudene man kan få via det offentlige helsevesenet. Her trakk hun fram en svensk undersøkelse som viser at sexsalg oppfattes som psykisk og fysisk helsebringende for noen utøvere av yrket.

— Mye av velbehaget du gir får du også tilbake. Jeg har fått kost ekstremt mye i løpet av de tre årene jeg har holdt på med dette, fortalte Grostad.

Etter tausheten å dømme er det ingen tvil om at hun var den som traff tabunerven best av samtlige opptredende denne kvelden.

Svovel

Pastor Øyvind Kleiveland dømte kristne som gifter seg på nytt til "ikke å arve Guds rike". Foto: Torgeir Eikeland

Før Grostad ble den eneste som fikk publikum til å holde helt kjeft, lyktes andre tabubrytere i å vekke både vantro latter og samtykkende applaus. Livvakt og pastor Øyvind Kleiveland leverte en svovelduftende tale da han hevdet at ekteskapsløftet er ubrytelig selv om du blir skilt.— Det eneste som frigjør deg er om den du er eller var gift med skulle dø, for det heter virkelig «til døden skiller dere ad», sa Kleiveland. Han brukte Paulus' romerbrev som sannhetsvitne, og slo kort og godt fast at kristne som gjengifter seg ikke kommer til himmelen. Han er selv skilt og har tenkt å leve resten av livet seksuelt avholdende og singel.

Middelklassehat

Malin Lenita Vik sto for et annet høydepunkt da hun fortalte hvorfor hun hater middelklassen.

— Middelklassen irriterer meg når de kjøper vaskehjelp fordi de selv er for gode og viktige til å vaske sin egen skit. De irriterer meg når de krever eget kjørefelt for elbiler når de er de eneste som har råd til Tesla. Og de irriterer meg når de flyr halve jorda rundt til et «autentisk feriested» som de tar bilde av og legger ut på sosiale medier. Det irriterer meg også at de kaller sosiale medier for sosiale medier, for det er bare kontorfolk som har tid til å sitte på twitter hele dagen, sa hun til stor jubel.

Dansken uteble

Esben Esther Pirelli Benestad var programleder. Foto: Torgeir Eikeland

Ellers fikk folk blant annet høre den svenske sykepleieren Ellinor Grimmark fortelle hvorfor abort er drap, Peter Normann Waage fortelle hvorfor han synes borgerlønn er en god ide, og Morten Dahle Stærk fortelle hvorfor han tror sex før ekteskapet ikke er lurt.Vidar Frøysnes leverte musikalsk innslag med Kris Kristofferson-musikk på setesdalsdialekt, og det hele ble knyttet pent sammen av konferansier Espen Esther Pirelli. Nesten alt gikk altså på skinner, bortsett fra en ting: danske Carsten Graff dukket ikke opp for å fortelle hvorfor utroskap kan være sunt for ekteskapet. Han dukket opp først da arrangementet var slutt, etter å ha gått seg vill i Kvadraturen på en kveldstur.