Paret får et forelegg hver på 10.000 kroner, melder NRK Sørlandet.

– De har fått et forelegg for å ha forstyrret alminnelig fred og orden. De har ikke fått forelegg for sedelighetsforbrytelse i masta, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til NRK Sørlandet.

Ikke sjekket

Det var en nabo som ringte og varslet om at et par hadde klatret opp i radiomasten midt i Arendal sentrum, og at de der hadde sex.

Slik twitret politiet i Agder om den noe spesielle hendelsen: «19.07 Arendal: Melding om par som bedriver erotiske aktiviteter i toppen av en mast ved gamle sjømannskolen. Politiet får dem ned av masten».

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt sa kvinnen og mannen som begge er i 20-årene, praktiserte sikker sex i den forstand at de hadde sikret seg med klatreutstyr eller lignende under akten.Ifølge NRK Sørlandet har ikke politiet undersøkt om paret faktisk hadde sex i den 75 meter høye masten, som eies av Telenor.

Ble anmeldt

Paret kom ned frivillig da politiet ba dem om det. De ble anmeldt for brudd på å forstyrre den alminnelige fred og orden ved utilbørlig adferd.

— Dette er et av de merkeligste oppdragene politiet har hatt, men jeg har faktisk vært med på tilsvarende en gang tidligere. Da Domkirken i Kristiansand for noen år siden ble renovert, måtte vi hente ned et par som «hadde seg» på toppen av stillaset, fortalte Mæhre til Fædrelandsvennen.

Paret har erkjent at de tok seg inn på området og klatret opp i masta, som er innegjerdet og skiltet med "Adgang forbudt" og "Klatring i masten forbudt".

– Når de da klatrer opp i masten og politiet blir tilkalt, har vi anført at de har forstyrret den alminnelige fred og ro. Straffen handler om forebygging. Det er for å avskrekke andre til å gjøre det samme, eller de to til å begå liknende handlinger igjen, opplyser politiadvokaten til NRK Sørlandet.

Grunnet rettsmøter har ikke Fædrelandsvennen fått tak i Aleksandersen. Der er derfor ikke klart om paret godtar foreleggene, eller om saken havner i tingretten.