— Siden det er er handelens dag åpnet vi tidligere enn vanlig. Fra klokka sju til åtte var strømmen borte, men da var det heller ikke så mye folk ute i gatene, sier innehaver av skobutikken Hæla i taket, Vibeke Sagebakken.

En halvtime senere forsvant strømmen igjen, for deretter å komme tilbake igjen ved 9-tiden.

— Da strømmen var borte kunne vi ikke bruke kassene. Da ble løsningen å betale kontant. Dersom det var kjentfolk fikk de lov til å skrive varene. Andre varer ble lagt til side, slik at folk kunne komme innom og betale senere. Dermed ordnet vi oss ganske greit, sier Sagebakken.

Da Fædrelandsvennen tok en runde i sentrum i 10-tiden var strømmen tilbake hos butikkene vi var innom.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

3000 kunder uten strøm

Tidlig onsdag morgen skal 3000 kunder ha vært uten strøm. Senere samme formiddag var strømmen tilbake hos de fleste.

— Nå er det 450 kunder uten strøm i Lillesand, så dette går forhåpentligvis rett vei, sa kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Agder Energi tidligere i dag.

Han opplyste at Agder Energi harfunnet to feil, brann i en trafostasjon på Fyresmoen og en mast som har falt ned. Hva som er årsaken til brannen er foreløpig uklart.

Gifit gass ved trafostasjon

Brannvesenet er nå på plass ved den trafostasjonen som brant.

— Det kan godt være at dette er årsaken til strømbruddet. Vi har fått beskjed om at brannen er begrenset til en trafokiosk, sier vakthavende brannsjef Johnny Flæte til Fædrelandsvennen.

Utrykningsleder i KBR Lillesand, Haakon Christoffersen, forteller om giftig gass på åstedet.

— Det er fortsatt elektrisk spenning i rommet, og giftige gasser. Vi lufter ut gassen ved hjelp av en vifte, og skal sende inn en røykdykker. Vi må være forsiktige med de giftige gassene, sier Christoffersen.