Det vedtok Mandal bystyre torsdag kveld.

Alf Erik Andersen (Frp): — Nå må vi sette oss i førersetet og komme oss i gang. Så får de andre kommunene komme i baksetet etter hvert. Lindesnes kommunestyret har i kveld vedtatt å se mot Lyngdal og Farsund i denne saken.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Sven Seljom (H): - Det viktigste er at vi komme kjapt i gang med arbeidet. Vi må sette sammen en komite som kan jobbe raskt. Vi skal ikke legge føringer hvem vi skal slå oss sammen med.

Kaare Hjort (FrP): - Jeg tenker på Lindesnesregionen og helsereformen. Alle kommunene rundt Mandal har dratt fordel av denne reformen, og vi må det i mente i debatten om kommunesammenslåing.

Rune Kristiansen (SV): - Det er fint at det blir satt ned en komite for å jobbe med saken.

Rådmann Knut Sæther: - Jeg hadde håper at bystyret skulle gi en form for føring om hvor vi skal. Vi burde gi en anvisning hvor vi skal i en sammenslåing.

Linda Verdal (Ap): - Det vil aldri skje at alle de fem kommunene i Lindesnes-regionen som nå samarbeider blir en kommune.

Alf G. Møll (Frp): - Jeg skjønner godt at rådmannen vil ha en føring hvor vi vil i en kommune-sammenslåing. Lindesnes kommune er den mest naturlige kommunen å slå seg sammen med, og kanskje deler av Marnardal. Marnardal bør kanskje dele dagens kommune.

Samtidig har Lindesnes kommunestyre torsdag kveld vedtatt å utsette saken om kommunesammenlåing til over ferien.

Slik ble vedtaket

"Det nedsettes en arbeidsgruppe bestående av ordfører, varaordfører, gruppelederne i bystyret, rådmann og en representant/sekretær fra administrasjonen. Arbeidsgruppen skal utrede og vurdere om Mandal kommune bør slå seg sammen med andre kommuner, samt gi en anbefaling om hvilke kommuner som bør inngå i en eventuell ny og større kommune.

Mandal og Lindesnes kommuner utgjør et naturlig utgangspunkt for en større kommune

Arbeidsgruppen tar utgangspunkt i at Mandal og Lindesnes kommuner utgjør et naturlig utgangspunkt for en større kommune i regionen. Dersom det er interesse for det i Lindesnes kommune, utreder arbeidsgruppen et alternativ der disse to kommunene inngår.

Samtidig er man åpne for dialog med andre kommuner og konstellasjoner, så som kommunene i Lindesnesregionen eller kommuner øst og vest for Mandal.

Styrker og svakheter ved en kommunesammenslåing skal vurderes opp mot styrker og svakheter ved at kommunen også videre står alene. Som et ledd i arbeidet forutsettes det at innbyggerne blir hørt før arbeidsgruppen gir sin anbefaling. Gruppen vurderer hvordan dette bør gjennomføres i praksis.

Arbeidsgruppen rapporterer jevnlig til bystyret og arbeider ut fra at et eventuelt vedtak om kommunesammenslåing skal kunne fattes høsten 2015. Gruppen legger frem en statusrapport og plan for arbeidet innen utgangen av 2014.

Mandal kommune ønsker å følge og prioritere de prosesser regjeringen har forutsatt i meldingsdelen til kommuneproposisjonen for 2015. Arbeidsgruppen bør sikre medvirkning i disse prosessene og samordne sitt arbeid i forhold til prosesser initiert av Fylkesmannen og KS. Videre bør gruppen vurdere deltagelse i andre lokale prosjekter, forutsatt at disse er godt forankret i de aktuelle kommunene."