I vinterkulden og mørket kom arendalitten i land fra Superspeed med totalt 1402 gram hasj som han forsøkte å smugle inn i Norge for videresalg og personlig bruk. Dette er ansett for å være grov narkotikakriminalitet, og 28-åringen må dermed sone i fengsel.

Erkjent

Forholdet fant sted torsdag 21. februar i fjor. Arendalitten ble først ble siktet for forholdet to uker før jul. Saken var oppe for Aust-Agder tingrett torsdag.

— Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten i dag, noe som skal gi strafferabatt, anfører dommerfullmektig Elisabeth Gjerde.

Hun legger til at mannen er dømt flere ganger tidligere, to ganger for vinningskriminalitet og én gang narkotikakriminalitet.

Videresalg

— Planen med narkotikasmuglingen var å sikre hasj til eget bruk og for videresalg til kjente, sa siktede i sin forklaring til tingretten.

Det er noe formildende at 28-åringen innrømmer alt, og skjerpende at stoffet var ment for videresalg. Her viser retten til spredningspotensialet for stoffmengden.

— Straffen settes til fem måneders ubetinget fengsel. Uten tilståelsen ville straffen ha blitt en til to måneder høyere, skriver tingretten i dommen mot arendalitten.