— Debatten skal handle om tida som kommer. Om utfordringer og visjoner i året vi nettopp har begynt på, sier leder i Protestfestivalen Svein Inge Olsen.

Onsdag møtes Per Fugelli (professor i sosialmedisin og forfatter) og Vebjørn Selbekk (sjefredaktør i Dagen) til samtale på Havana Etcetera i Kristiansand. Debatten er et enkeltstående arrangement i regi av Protestfestivalen.

Olsen sier de to vil følge opp diskusjonen om større ulikheter og fattigdom fra festivalen i fjor. Dessuten tas det opp dagsaktuelle tema, som situasjonen i Hellas og høstens lokalvalg i Norge.

- Spennende

— Det er to motpoler som har vært i vinden på hver sin måte. Selbekk har vært aktiv i debatten om ytringsfrihet, mens Fugelli er i vinden stadig vekk. De har forskjellige innfallsvinkler og er vante til å snakke rett fra levra. Det blir en spennende samtale og interessant å se om de blir enige til slutt, sier Olsen.

— Vil dere fortsette med slike enkeltstående arrangement utenfor selve festivalen?

— Det er noe vi diskuterer. Det ideelle er at det er rom for begge deler, men det er kostbart å sette opp enkeltarrangementer. Dersom dette går bra er det aktuelt å hente Stefan Sundström i slutten av mars, sier Olsen.

Den svenske viserockeren skulle opprinnelig opptrådt på Håndverkeren i november, men måtte da avlyse på grunn av utbrenthet.