— Poenget med dette arrangementet er at vi vil være et alternativt Halloween-tilbud for både barn og foreldre. Her godtar vi ikke skumle masker som gjør barna redd. I tillegg er det en trygghet i at vi er samlet inne, istedetfor at barna går gatelangs og ringer på dører. Interessen har vært stor. Vi har solgt 1400 billetter, så jeg håper at alle møtte opp, forteller Camilla Evenstad, sjefskoordinator for arrangementet.

Camilla Evenstad, sjefskoordinator for arrangementet, jubler over høy interesse fra både barn og foreldre. Foto: Kristian Hole

Vennefesten ble arrangert på Aquarama, og hadde ulike innslag utover kvelden med stuntgruppa Agder Parkour, norgesmester i triksing Tobias Becs, og konsert med sørlandsduoen Tuva og Mia. Det var også 40 lekestasjoner på vennefesten, med alt fra hoppeslott til mini-spa og ansiktsmaling.

— Utrolig positivt

Lina Skottene (9), Morten Skottene, Axel Skottene (6), Jakob Johannessen (9), Paul Johannessen og Simon Johannessen (6) koste seg på vennefest. Foto: Kristian Hole

Paul Johannessen tok med seg barna Jakob (9) og Simon (6) på vennefesten. De storkoste seg alle tre.— Jeg synes arrangementet er veldig positivt. Jeg er enig at det er en trygghet å ha barna samlet her inne. Her får de lekemuligheter og godteri, samtidig som de slipper å gå rundt ute, forteller Johannessen.

Sønnen Jakob kledde seg ut som Super Mario, en karakter han er svært glad i.

— Jeg spiller Super Mario hver uke, så det var kult å kunne kle seg ut som han i dag, sier Jakob Johannessen fornøyd mens han retter på hatten.

Kristent arrangement

Theodor Nathaniel (6) møtte opp på vennefesten som Gud. Foto: Kristian Hole

Arrangementet var et samarbeid mellom Filadelfia og 14 andre forskjellige menigheter i Agder. Målgruppen var barn i alderen 4 til 13 år.— Dette er jo et kristent arrangement, noe som var delvis grunnen til at vi dro hit med barna i dag. Vi synes dette er et positivt tiltak for å gjøre Halloween til en trygg kveld, forteller Espen Vige, som tok med seg barna Simon (2) og Samuel (10).

Mari Vige tok med seg mannen Espen Vige og barna Simon (2) i ninjadrakt og Samuel (10). Foto: Kristian Hole

Noen barn kom også med kostyme inspirert av troen. En av dem var Theodor Nathaniel Gutvik (6).— I dag er jeg utkledd som Gud. Broren min har kledd seg ut som Jesus tidligere, så jeg kunne ikke stjele ideen hans, ler Theodor som stilte med skjegg og kjortel for anledningen.

Sander Johan Sædberg (t.v) og Benedikte Lunde jobbet som frivillige på vennefesten på Aquarama. Foto: Kristian Hole

— Jeg har vært her fire år på rad og sett dette konseptet vokse. I år er det artig å se at hele 1400 billetter er solgt. Det viser jo at interessen for en alternativ Halloween-feiring er sterk, både for barna og for foreldrene, sier faren til Theodor, Richard Gutvik.

Turtlesdrakt

Mattias Kristiansen (7) møtte opp på vennefesten i Turtles-kostyme. Foto: Kristian Hole

Mattias Kristiansen (7) stilte opp på vennefesten i full Turtles-drakt.— Jeg synes Turtles er kule, og jeg har til og med fått et skillpaddeskall på ryggen sånn at drakta ble enda kulere, forteller Kristiansen stolt mens han viser fram Halloween-drakta på vennefesten.

Gunnhild A. Kristiansen tok med seg sønnene Kristoffer (5) som Spider Man og Mattias (7) som en av medlemmene i Turtles. Foto: Kristian Hole

Moren skryter også av arrangementet.— Det er jo fantastisk gøy at det blir arrangert slike kvelder for barn under Halloween, forteller Gunnhild A. Kristiansen, som også tok med seg sønnen Kristoffer (5), som stilte i Spider Man-kostyme.