En tapebit på snuten dekker skaden som oppsto under krasjlandingen på Møvig. Foto: Kirsten Falch

— Kanskje sitter det en gutt der ute og gråter sine modige tårer. Eller en mann, for den saks skyld.

Nettopp tanken på denne ukjente er grunnen til at Kirsten Falch og hennes 11 år unge sønn Torstein Falch Traasdahl har henvendt seg til Nært.

De vil gjerne føre helikopteret tilbake til dets rettmessige pilot.

Her forteller mor hva som skjedde under pausen på sykkelturen med sønnene, denne vakre langfredagen.

— Like før vi skulle dra fra fjellknatten ved Kanonmuseet, sånn ved ett-to-tiden, fant min eldste sønn et gult radiostyrt helikopter som hadde styrtet. Det lå helt på toppen, like bortenfor kanonen.

Det ble innledningen på en storstilt leteaksjon.

Forgjeves

— Torstein, min andre sønn Konrad (9), og kameratene Johan Jeger, Dawid og Szymon gikk i alle fall i en halv time rundt og ropte etter den som hadde mistet det fine helikopteret. Ettersom et lys blinket hadde det fortsatt strøm. Derfor antok vi at eieren ikke kunne vært langt unna. Men ingen modellflyger med lengselsfullt blikk og gråten i halsen var å se, opplyser Kirsten Falch. Hun legger til at sønnene driver med modellflyging selv, og derfor vet hvor trist det kan være når noe sånt forsvinner i horisonten.

— En gang fikk de et fly ned fra naboens tak etter atskillig strev. Andre ganger har de trasket kilometervis innover i skogen med sin far for å lete etter fly som de har mistet radiokontakt med. Ifølge sønnene kan et slikt fly fortsette et godt stykke etter å ha mistet kontakt med radiosenderen, opplyser moren.

— Har Torstein lyst til å beholde helikopteret selv?

— Han sikler jo litt etter det. Men aller helst vil han at den rettmessige eieren melder seg, det er jo mer enn nok egoisme i verden. Vi kan vel si det sånn at den som melder seg med en fjernkontroll som får helikopteret til å lystre, den skal få det med seg hjem.