Føreren ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Foto: Baard Larsen
brandsvoll03.jpg Foto: Baard Larsen

En mannlig bilfører er brakt til sykehus med luftambulanse etter en utforkjøring ved Finsland i Songdalen onsdag morgen.

Mannen på 19 år var alene i bilen.

— Han ble utskrevet fra sykehuset klokken 11.00. Mannen hadde kun fått noen små kutt i hodet, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt onsdag ettermiddag.

Gått rundt flere ganger

— Føreren har fått høyrehjulene på utsiden av veibanen og gått ned i grøfta. Han har dratt i rattet for å rette opp, skjært over veibanen, gått rundt flere ganger og landet opp etter et tre i grøfta på andre siden av veien. Det er om lag 90 meter fra der han kjørte ut til der bilen ble liggende, opplyser politibetjent Dag Rune Sandal ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Føreren ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Foto: Baard Larsen

Ulykken skjedde på fylkesvei 461, 100 meter sør for Brandsvoll.Både brannvesenet, ambulanse og politi ble sendt til stedet.

Var bevisst

Ifølge politiet ble mannen fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand for sjekk på grunn av «mulig høyenergiskade».

— Et vitne så hva som skjedde. Farten har vært over 60 kilometer i timen, og vi vil be politijurist vurdere førerkortbeslag, sier Sandal om ulykken som skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 06.27.