— Det hører nok til sjeldenhetene i dagens samfunn ja, smiler Kjell Braadland (62) etter 44 års jobbing i samme firma.

Til lyden av korpsmusikk på boks, 17.mai-blåser, flagg og ballonger er denne gjengen klar for å takke butikksjefen av. Her er det "komiteen" Kathrine Nor Gundersen (t.v) og Kjells datter, Eva Lill Braadland Støle som leder an. Foto: Roar Greipsland

Fersk pensjonist

I dag går startskuddet for Kjells første uke som pensjonist. Men fredag morgen ble det kake og ballonger, korpsmusikk, hilsener og takketale til den solide arbeidstakeren. Familie og butikkansatte i titall viste med all tydelighet at de har satt pris på Kjell.

For Kjell Braadland var det siste dag på krakken. Butikksjefen satt å leste dagens avis da familie og butikkansatte overrasket. Foto: Roar Greipsland

— Litt vemodig. Klart det er med blandede følelser å takke av, men jeg fant ut tiden var inne nå.

I 44 år har han solgt bukser, skjorter, dresser og alt som hører med. Det begynte i forretningen hos Ivar Mjåland, og sånn har det fortsatt år etter år, og Kjell fulgte med da forretningen gikk inn i VIC- kjeden.

— La meg tenke, jeg tror ei Wrangler-bukse kostet rundt 60-70 kroner da jeg begynte. I forhold til dagens inntekter har klærne blitt mye billigere.

Neppe arbeidsledig

— Hva skal du gjøre nå?

— Jeg blir vel som andre pensjonister, neppe arbeidsledig. Det blir sikkert mye maling, og hjelp til familie og foreldre, smiler Kjell.

I hele ti år hadde Kathrine Nor Gundersen sommerjobb i butikken. Hun og andre ansatte skrøt uhemmet av sin gode sjef, og ønsket lykke til. Foto: Roar Greipsland

— Han fortjente i alle fall en stor takk, sier datteren Eva Lill Braadland Støle. Med sommerjobb i ti år hos pappa, har hun tyngde nok til å si han var en veldig god sjef. Kathrine Nor Gundersen med like lang fartstid er fullstendig enig.

— Har du gjort noen tabber eller flauser du husker godt?

— Ikke til å unngå, men jeg tror ikke jeg vil ha dem på trykk, humrer den ferske pensjonisten.

Lenge

Leder for handelsavdelingen, Margit Blom i organisasjonen Handel og kontor mener 44 år sammenhengende i samme forretning ikke er dagligdags.

— Det er ganske lenge, for utskiftningen av de 370.000 arbeidstakerne i varehandelen er ganske stor. Men jeg har ikke nøyaktige tall på dette, sier Blom. Hun viser til at ganske mange tar en forretningsjobb mens de venter på noe bedre. Likevel finnes unntakene, og det er ofte godt voksne kvinner i klesforretningene eller menn innen byggevarebransjen.

— Åpningstidende har også endret seg veldig de siste årene, og kveldsåpne butikker er blitt vanlig. At folk skifter jobb hyppigere kan selvsagt også ha med det å gjøre, mener hun.