— Det skal være syv biler involvert i ulykken og 11 personer er fraktet i ambulanser til legesjekk, ifølge vår utrykningsleder Torvald Gautland på stedet, sier varabrannsjef Egil Kvitne i Setesdal interkommunale brannvesen, til Fædrelandsvennen.

Alle nødetatene rykket ut da ulykkesalarmen gikk klokka 11.32 søndag formiddag.

Brannvesenet har, i politiets fravær, sperret riksvei 9 på stedet. Foto: Kjetil Nygaard

— Ifølge AMK er fire personer kjørt til legeundersøkelse på Hovden. Ukjent skadeomfang, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, politioverbetjent Geir Ove Andersen.Kort tid senere ble det klart at hele 11 personer var blitt kjørt til legebehandling etter ulykken.

- En pasient ble behandlet for kuttskader. De andre er ifølge legen uskadd, opplyser politiet.

b48-2.jpg Foto: Kjetil Nygaard

Vanskelige forhold — Området er rammet av uvær og det er kaotiske tilstander på stedet. Veien er stengt grunnet snøfokk, dårlig sikt og uvær, sier varabrannsjef Kvitne og legger til:

— Etter hva jeg har forstått har de øvrige bilene klinket i hverandre etter at de to første bilene frontkolliderte, forteller varabrannsjefen.

Operasjonsleder Andersen kan i 14-tiden fortelle at tre biler først kolliderte, før de andre bilene kjørte inn i de tre. Alt på grunn av dårlig sikt.

To biler

Brannvesen og to ambulanser var raskt fremme på ulykkesstedet. Politiet var fem kvarter etter ulykken fortsatt ikke fremme på Hovden.

Ambulansene kjørte pasientene til Hovden sentrum for legesjekk. Foto: Kjetil Nygaard

De involverte pasientene ble hentet av ambulanse på ulykkesstedet og kjørt til lege, som ventet ved Bykle legesenter.

Tett snøfokk

Det var tett snøfokk på ulykkesstedet og det skal ha vært maksimalt hundre meters sikt da ulykken skjedde. I halvtimen etter ulykken ble sikten betraktelig mye dårligere. Riksvei 9 ble stengt i begge retninger på stedet.

Kraftig vind og lave temperaturer gjør at brannvesenets mannskaper har bedt folk på stedet, Fædrelandsvennens journalist inkludert, om å sette seg i bilene for å varme seg.

Veitrafikksentralen hos Statens vegvesen opplyser klokka 13 at riksvei 9 har vært stengt som følge av trafikkulykken, men at det nå er kolonnekjøring mellom Hovden — Haukeli. Uvær opplyses å være årsaken til kolonnekjøringen.