— For å få begge sider i debatten skikkelig fram, har vi invitert vår argeste motstander, sier Lene Tønnessen.

Hun er leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH-sør), som arrangerer Skeive Sørlandsdager.

— Dere har både biskop Stein Reinertsen og leder for Levende Folkekirke, Øivind Benestad, med i debatten. Hvem av dem omtaler du som den «argeste motstanderen»?

Øivind Benestad, leder for Levende Folkekirke, som vil forhindre homovigsel. Foto: Jon Anders Skau

...han har godt av å høre hva vi står for...— Benestad, og vi skal høre på ham, men også han har godt av å høre hva vi står for, sier Tønnessen, som likevel ikke tror at andres argumenter vil påvirke Benestad.

Siste ord ikke sagt

— Er ikke egentlig det meste sagt i denne saken for lenge siden?

— Noen av oss kan nok mene at alt er sagt, men i LLH-sør får vi stadig henvendelser fra folk som vil vite om de bør stemme i kirkevalget, hva de bør stemme og - ikke minst - hvorfor. Jeg håper torsdagens debatt kan bidra til at mange stemmer, og at holdningen og retorikken som brukes om LHBT-personers familieforhold blir mer respektfull, sier Lene Tønnessen.

I stedet for «vår argeste motstander» ville Øivind Benestad likt bedre å bli kalt «vår tydeligste meningsmotstander».

...likekjønnet ekteskap er del av noe mye større...- I debatten vil jeg særlig vektlegge at spørsmålet om likekjønnet ekteskap er del av noe mye større, nemlig den radikale, kjønnsnøytrale ideologien som stadig vinner terreng i kirke og samfunn, sier Benestad.

Legitim åpenhet

Åpen Folkekirke i Agder og Telemark, som stiller til kirkevalg for å åpne for homovigsel, er medarrangør for debatten, og talsperson Kjetil Drangsholt sitter i panelet torsdag.

Kjetil Drangsholt, talsperson for Åpen Folkekirke, som vil åpne for homovigsel. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Jeg ønsker å få tydelig fram at vårt syn er godt forankret i en så solid bibelforståelse, og at dette synet er så legitimt at det for eksempel fikk tilslutning fra et flertall av biskopene sist de diskuterte saken, sier Drangsholt.