Ajer er sterkere, raskere, og har bedre utholdenhet denne sesongen enn i fjor. Her sammen med Bismark Acosta under Starts treningsøkt innendørs i danske Vildbjerg. Foto: Håvard Karlsen
Ajer i aksjon på trening sammen med Lars-Jørgen Salvesen (t.h.). Foto: Håvard Karlsen

— Jeg har fått gode indikasjoner på at jeg kommer til å spille mye, sier Ajer.

16-åringen fra Rælingen på Romerike blir sett på som en av de største talentene i Norge. Han kom til Start fra Lillestrøm i fjor sommer, og var viktig for Mons Ivar Mjelde i siste del av sesongen.

Midtbanespilleren fikk 13 kamper, og noterte seg for én scoring.

Ajer i aksjon på trening sammen med Lars-Jørgen Salvesen (t.h.). Foto: Håvard Karlsen

— Du ser ut til å bli fast i eliteserien som 16-åring. Hvordan ser du på det?- Det har gått utrolig fort. I fjor hadde jeg et håp om et innhopp, men i år har jeg lyst å kjempe om en plass i startelleveren. Om jeg klarer det, er det en stor bragd for meg, og noe jeg er utrolig stolt over.

Sesongoppkjøringen har vist at Mons Ivar Mjelde kommer til å satse på Ajer, trolig som en av to sentralt på midten.

— Kristoffer er absolutt med i planene våre, sier Start-treneren.

Sterkere og raskere

Ajer har i likhet med resten av laget trent knallhardt i vinter, og har blant annet lagt på seg seks kilo muskler.

— Jeg forventer at Kristoffer leverer på et jevnt, bra nivå. Han fikk kjenne på dette i fjor, og bør gjennom en god vinter være endre bedre enn i fjor, og levere jevnt og trutt på et høyere nivå. Jeg er ikke bekymret for Kristoffer, han kommer til å være god, sier Mjelde.

LES OGSÅ:

I fjor kunne det se ut som om Ajer slet noe med det høye tempoet i eliteserien.

— Nå har han mer muskler, slik at han har litt mer å trykke fra med. Det blir viktig for ham å videreutvikle, og jobbe med den fasen. Når man snakker om topp, topp nivå, er det en fordel å løpe raskest mulig. Han er i utvikling, og ser for meg at han tar nye steg op alle områder i oppkjøringen, sier Mjelde.

Landslaget

En indikasjon for hvor viktig Ajer er i denne fasen av sesongen, er at Mjelde helst ser at han ikke blir med G16-landslaget til La Manga i februar. Ajer er sentral også i Erland Johnsens lag.

— Det er hele tiden en diskusjon om hva som er smart. Det er viktig å være på landslaget, men om han skal være en viktig bidragsyter for oss i eliteserien, så må vi ha kontroll på belastningen, sier Mjelde.G16-landslaget samles uka før Start reiser ned til Spania, og skal spille tre treningskamper. Uka etter skal Start spille to.

— Så lenge han er en sentral aktør for oss, må han være med på mest mulig her også, sier Mjelde, og legger til at partene trolig blir enige om noe.

- Ekstremt spennende

Ajer har ingen problemer med å prioritere klubblaget.

— Når jeg får lov til å spille A-lagsfotball, er det førsteprioriteten. Men jeg setter også landslaget høyt. Jeg satser på at Erland Johnsen og Start kommer med en god løsning, sier Ajer.

100 prosent fotballs fotballekspert Lars Tjærnås er spent på hva Ajer kan gjøre i 2015, som er den Start-spilleren han har størst forventninger til kommende sesong.

— I motsetning til mange av de andre unge, store talentene i norsk fotball har han også en fysisk pakke som gjør han ekstremt spennende, sier Tjærnås.