BYKLE: — Det er en gjeng som har festet litt vel hardt. De forlanger transport fra Røde Kors som opplever dette som forstyrrende, forklarte operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var ifølge politiet snakk om en fest med mellom 200 og 300 ungdommer i det som kalles Markens gate på Hovden, like ovenfor vannverket.

— Begrens drikkingen

Politiet rykket ikke ut, men hadde løpende kontakt med Røde Kors på Hovden.

— Det er ikke så mye vi får gjort. Røde Kors har fulgt med på gjengen, og oppfordret dem til å begrense drikkingen, men den oppfordringen har de ikke fulgt. Flere av dem er så beruset at de ikke klarer å ta vare på seg selv, sa Storaker.

Måtte gå til hytta selv

Festen foregikk et stykke unna andre folk i fjellheimen, og festdetagerne måtte komme seg hjem til hytter og hus av egen maskin.

— Vi har vært i kontakt med personer på stedet som er forholdsvis edru, som vi har bedt om å ta det med ro, sa operasjonsleder.

Klokken 19.05 melder politiet at festen har roet seg.

— Vi har i hvert fall ikke fått inn flere meldinger på dette, så da regner jeg med at det er ferdig, sier Storaker til Fædrelandsvennen.

Røde Kors: - Overdrevet

— Vi kjenner oss ikke helt igjen i beskrivelsen fra politiet, sier Alexander Øen i Kristiansand Røde Kors til Fædrelandsvennen.

Alexander Øen (t.v.) og Dag Anders Benestad i Røde Kors. Foto: Richard Nodeland

Fungerende vaktsjef Dag Anders Benestad mener også det hele må være en misforståelse.— Vi fikk en forespørsel i forkant om vi kunne komme innom å se til arrangementet, og at det kom til å være folk til stede fra klokka 11. Jeg dro opp med scooter og satt vakt i tre-fire timer fremover, forteller Benestad.

I en pressemelding opplyser Vest-Agder Røde Kors følgende: Dettedreier seg ikke om at Røde Kors har blitt direkte forstyrret i arbeidetdems, men det har kommet noe uheldig ut på en twittermelding etter enmisforståelse.

Venners venners-fest

Arrangementet det er snakk om er den såkalte Påsketuren, en venners-venner fest som arrangeres noen ved Markens gate på Hovden, noen hundre meter bak Røde Kors’ suppestasjon.

— Det var bare hyggelig stemning så lenge jeg var der, selv om mange drakk. Når klokka nærmet seg 16 var det noen som lurte på om vi kunne kjøre dem ned på afterski, men det avslo vi høflig med å forklare at vi kun transporterer folk når det er et helseproblem. Vi fikk også noen telefoner om det samme, som også ble avslått, forteller Benestad.

- Godt forhold

Han legger til at Røde Kors har hatt et godt forhold og ingen problemer med ungdommene.

— Vi har heller ikke prøvd å begrense noen drikking aktivt, da det er utenfor vårt mandat, sier Øen.

— Jeg ringte politiet for å høre om de hadde fått noen henvendelser om transport, noe de ikke hadde. Og det var det hele, forteller Benestad videre.

Sjekker festplassen

Etter forespørsel fra politiet skal Røde Kors ta turen oppom i kveld for å sjekke at det ikke er noen igjen.

— Vi drar opp for å se, og så skal vi ringe politiet for å oppklare saken, sier Øen.