— Jeg har bodd her i 14 år, og aldri har jeg opplevd maken til snømengder, sier Knut Inge Repstad, vaktleder i Vaaken Vakt.

Vaktselskapet har siden lørdag morgen bistått politiet etter at snøskredet gikk på Hovdenutkollen, natt til lørdag.

hovden6b.jpg Foto: Jim Rune Bjorvand

Les også: Evakuerte hytter på Hovden etter snøskred Ifølge Repstad er to dobbelthytter, med totalt fire enheter, omtrent 1 kilometer fra alpinanlegget berørt av skredet.

— Folk er bekymret

— Det er snakk om solide laftehytter som har tålt påkjenningene godt. Likevel har vinduene vært et svakt punkt, forteller vaktlederen.

Det var den ene hytta som tok den største støyten.

Denne hytta fikk store materielle skader etter at raset trykket inn vinduene i hytta og den ble fylt med snø. Foto: Vaktselskapet Vaaken Vakt

— Vi var fire mann, og brukte fire timer på å tømme hytta for snø. Det er snakk om veldig store krefter. Vinduet var blåst rett inn, møbler og alt var flyttet på. Blant annet var sofaen sendt flere meter over hyttegulvet, og restene av vinduet lå oppi, sier Repstad.Han forteller at han har snakket med samtlige av hyttefolket som er blitt evakuert.

— Folk er bekymret, det er snakk om store snømengder.

Traff skibod og bil

Skredet ødela også vinduet til en skibod i nabohytta.

Se video:

Ifølge Repstad var boden så full av snø lørdag ettermiddag at vaktselskapet ikke klarte å komme seg inn. En bil ble også nedsnødd av skredet, men fikk ingen materielle skader, melder han.