— Jeg tenker at fjellet bak rådhuset blir sprengt bort og at det bygges et parkeringshus med tre etasjer. Da vil man slippe svært kostbar fjellsikring og huset kan stå på kommunal grunn, sier Andreas Daniel Brovig (KrF). Partiets gruppeleder har sendt innspill på hvor han ønsker seg parkeringshuset til sentrumsplanen.

— Folk i denne byen trenger både korttids- og langtidsparkering. I parkeringshuset kan arbeidere stå lenge til en rimelig penge. Jeg ønsker en gratis korttidsparkering på inntil to timer i resten av sentrum som kan brukes til enkle ærend, sier politikeren.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Avgiftsparkering i hele sentrum

Einar Holmer-Hoven (H) krever at dersom parkeringshus bygges, bør det bli avgiftsparkering i hele sentrum.

— Vi blir nødt til å innføre avgift i hele sentrum hvis parkeringshuset blir bygget. Noe annet blir et helt feil signal å sende ut, sier Holmer-Hoven. Han mener Brovigs idé vil frigjøre flotte sentrumsarealer. Høyre-politikeren har etterlyst parkeringsplanen hos administrasjonen og bedt om en behandling til høsten.

På høring

Teknisk sjef i Lillesand, Aud Sunniva Fuhr, sier at parkeringsplanen nå er ute på høring. Hun ønsker ikke å kommentere Brovigs forslag.

— Det vil bli vurdert på lik linje med de andre forslagene som er kommet inn, sier Fuhr.