— Det er åpenbart at det er rus inne i bildet, sier Magne Storaker, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Mannen som lørdag ettermiddag ble pågrepet av politiet med øks, skal i forkant av pågripelsen ha truet en rekke personer på Voie med øksa.

Varslet politiet

Klokka 17.19 fikk politiet melding om kraftig bråk fra en hybelleilighet i øst i Voiebyen. To minutter senere fikk politiet inn ny melding om at en mann var observert med øks i det samme området.

Like etter hjalp en innringer politiet med å identifisere mannen.

— Jenta som identifiserte mannen fortalte at han nettopp hadde truet henne, faren og broren med øks, forteller Storaker.

Søkte tilflukt på badet

Deretter ble mannen observert på vei mot Kiwi-butikken i området.

Samtidig var politiet på vei til stedet med to biler.

Klokka 17.35 meldte ei dame om at barna hennes lekte i hagen, da en mann med øks kom løpende.

— Ungene skal ha fortalt at mannen tok kontakt med dem og at han holdt øksa på en truende måte, sier Storaker.

Kvinnnen og barna skal ha søkt tilflukt på badet etter hendelsen.

Knuste vindu

En annen innringer, ei kvinne, kontaktet også politiet og fortalte at mannen hadde knust et vindu og truet henne med øks.

Klokka 17.39 ble mannen pågrepet av politiet og fraktet til arresten.

- Skremmende

Et øyenvitne, ei kvinne, forteller følgende til Fædrelandsvennen:

— Mannen gikk rundt på eiendommen min med øks i den ene hånda og skoene sine i den andre. Jeg passet de tre barnebarna. mine. De oppdaget mannen, forteller hun.

— Nå må vi roe ned situasjonen og tenke på noe annet. Vi skal ha en lang prat sammen, jeg og barnebarna. For dette var en skremmende opplevelse, sier kvinnen.

Har flere voldsdommer

Den siktede mannen skal ha blitt dømt for trusler i 2003, legemsfornærmelse i 2004 og legemsbeskadigelse i 2009. Mannen er 50 år gammel og en kjenning av politiet.