— Det er alltid leit når det skjer alvorlige atferdsepisoder på skolen. Vi har et godt system for å forebygge det, men vi kan aldri garantere noe. Det er mennesker vi jobber med, sier Svein Pedersen, rektor ved Grimstad Ungdomsskole.

Mandag formiddag slo en elev (15) ned en medelev (16) like utenfor skolens tillatte område. Bakgrunnen skal være sjalusi.

I hele går ettermiddag satt skoleledelsen i møter med elever og foreldre.

— Det har nok ikke skjedd en så alvorlig episode så lenge jeg har vært her, sier Pedersen, som har 33 år bak seg ved ungdomsskolen i Grimstad.

Taushetsplikt

Rektoren vil ikke gå ut med straffereaksjonene overfor eleven som slo, men han forklarer at de reagerer utifra reglementet. Den strengeste straffen eleven kan få, er bortvisning fra skolen i tre dager.

Femtenåringen stakk fra skolen etter hendelsen. Politiet fant ham i hans bopel på ettermiddagen.

Bekymringssamtale

— Vi har vært og snakket med ham. Det gjenstår å se hvilke reaksjoner som vil komme, men vi vil ta enda en alvorsprat med ham, sier Leif Viken, politioverbetjent ved Grimstad politistasjon.

Viken forklarer at alle unge blir fulgt opp av politiet med bekymringssamtale.

— Vi ser alvorlig på slike hendelser, og prøver å ha en prat med dem for å fange opp ting. Det kan være momenter som er viktige å få fram for å dempe en konflikt og redusere skadevirkninger på sikt, sier Viken.