Pound varsler nytt dopingsjokk

London (NTB-Reuters): Neste del av rapporten om doping i friidretten vil være enda mer eksplosiv enn den forrige, sier mannen bak rapporten, Dick Pound.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Han har ledet den uavhengige kommisjonen som på oppdrag fra Verdens Antidopingbyrå (WADA) har avslørt omfattende doping og korrupsjon i russisk friidrett. Utvalgets rapport, som kom tidligere denne måneden, sendte sjokkbølger gjennom friidrettsverdenen og anbefalte at det russiske friidrettsforbundet utestenges.

Men det kommer mer, varsler Pound i et intervju med den engelske avisen The Independent. Trolig slipper kommisjonen sin neste rapport om korrupsjon og juks i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i januar neste år.

— Når vi slipper denne informasjonen, vil det komme en «wow-faktor». Folk vil si «hvordan kunne dette skje?». Den viser et fullstendig svik mot det lederne i idretten burde drive med, sier den tidligere WADA-sjefen.

Han legger til at han håper den neste rapporten vil har så stor påvirkningskraft at det vil gi støtte til antidopingbevegelsen, og på den måten større finansiering av flere granskinger.

— Vi snur steinene som folk ikke ønsker snudd. Det kan være starten på noe bra, fortsetter Pound. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport