Hervor Julsrud fra Son-senteret samler hver uke inn mat fra forretninger i Kristiansand og deler det ut til folk som trenger gratis mat. Slik blir det også i framtiden etter at formannskapet i Kristiansand har sagt nei til at det opprettes matsentral i Kristiansand. Foto: Kjartan Bjelland

Et enstemmig formannskap sa onsdag nei til planene om en matsentral i Kristiansand. Kommunen har utredet muligheten for å opprette en matsentral der mat blir oppbevart til bruk for frivillige organisasjoner som deler ut gratis mat.

Flere av de fem organisasjonene som driver med utdeling av gratis mat, har protestert mot planene. De mener maten vil bli ødelagt om den skal innom en slik sentral og at de når ut til de som trenger det i dag.

— Men det er bra at saken kommer opp, så får vi sett den unike innsatsen som de frivillige gjør, sa Harald Sødal (KrF) i formannskapet.

Det blir delt ut flere hundre poser gratis mat i Kristiansand hver uke av disse organisasjonene:

• Kristiansand Frikirke deler ut rundt 150 poser hver uke.

• Son-senteret bruker det meste av maten på gratis middager og brødmat på senteret i Festningsgata. I tillegg deler de ut mellom 20-25 poser til folk som er innom.

• Frelsesarmeen deler ut matposer to dager i uka. Til sammen mellom 180 og 200 poser.

• Filadelfia kjører ut mat til folk som trenger det. De deler ut 40 kasser i uka.

• Shalam serverer varm mat to ganger i uka og deler i tillegg ut 25 poser mat i uka