— Kroppen var på det jevne, det var verken en toppdag eller en dårlig dag. Men jeg sa på forhånd at jeg maksimalt kunne bli nummer tre, og når jeg da blir nummer to, er jeg fornøyd, sier Vangstad.

Han var drøyt to minutter bak den suverene favoritten, Edvald Boasson Hagen.— Jeg skjønte tidlig at han syklet fort, og som ventet ble han for tøff, sier 23-åringen.

Klar for å vinne ny medalje

Målet hans før rittet var å sykle seg til VM-plass.

— Jeg tror ikke prestasjonen var så bra at jeg får VM-plass umiddelbart. Men jeg tror heller ikke at jeg mistet noen VM-plass, sier kristiansanderen, som er åpen for å sykle flere temporitt dersom Sykkelforbundet krevet det av ham.

Søndag sykler han for en ny medalje på fellesstarten i NM.

— Jeg tror det blir veldig vanskelig, men det er medalje jeg prøver på. Det er en veldig tøff løype der mange trolig skrelles av underveis. Det tror jeg skal passe meg bra. Jeg ser for meg at det blir en gruppe med favorittene som avgjør seg imellom. Jeg har lyst til å prøve meg mot toppen av den harde bakken mot slutten, avslører Vangstad.

Krister Hagen nummer fem

Landslagstrener Stig Kristiansen fortalte Fædrelandsvennen tidligere i uka at han anser Vangstad som VM-aktuell også på fellesstart. I så måte har han mange sjanser til å overbevise landslagsledelsen.

— Jeg ser nå at det kan være mulig, men i så fall blir det ren bonus. Det har aldri vært et mål for meg, understreker Vangstad.

Han var ikke eneste sørlending som imponerte på temporittet. Kristiansanderen Krister Hagen ble nummer fem, KCKs Sondre Linstad-Hurum nummer 11 og Andreas Erland nummer 17.