Svetlana Krachinovas katter går på forbena, utfører spektakulær turning på skranke og mere til. Fem katter som er imponerende lydige.

Her er det ikke snakk om at katten dresserer eieren.

— Det handler om vanvittig mye ros. Katter lærer via ros. Feil må aldri påtales, men det gode som må fremelskes. Da går det an å få dem til å lære. Katter er meget intelligente dyr, sier Are Arnardo, som er imponert over hva russerinnen har fått til med sine huskatter.

900

Lørdagsforestillingen i Travparken var besøkt av over 900 mennesker. Det er to forestillinger til søndag, før Arnardo reiser mot Oslo. Midtsommers er de tilbake på Sørlandet.

— Årets forestilling inneholder mye, jeg vil si bredden og mangfoldet er det beste i år, sier Are Arnardo.

Mens barn bruker stadig mer tid på ipad og foran tv-skjerm og dataspill, tror tredje generasjon sirkusdirektør at fremtiden er lys for sirkusbransjen.

Ekte vare

— Levende underholdning vil aldri bli utdatert Det lukter hos oss, alt fra sagmugg, til hestepromp og popcorn. Dessuten kan det gå galt - og den spenningen liker publikum, sier Are Arnardo.

I 66 år har familien hans reist rundt. Men han har ingen planer om å pensjonere sirkuset. Han tror på flere gode tiår til.

Vi snakket med flere familier. Barna var på sirkus for første gang. Foreldrene hadde så gode minner fra sirkus, som de gjerne ville dele videre.

— Sirkus er så gøy. Ekte opplevelse, stemning og spenning. Jeg foreslo sirkus for guttene mine, som faktisk ikke helt visste om de ville. Men du verden så moro de har det, fortalte Hilde Sangvik, som hadde med seg Tobias (7), Oliver (5) og Bendik (3).