KRISTIANSAND: 32 personer søkte på stillingen som næringssjef tidligere i år. Haugum har nå fått tilbud om, og takket ja til, stillingen, skriver Kristiansand kommune.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye, spennende oppgaver, sier Haugum til Fædrelandsvennen.

Han begynner i stillingen fra nyttår.

– Vi er strålende fornøyd med ansettelsen, og vi ble veldig fornøyde da han takket ja til stillingen på fredag, sier Ragnar Evensen, teknisk direktør i Kristiansand kommune.

Klar ener

Haugum har en variert og bred bakgrunn i arbeidslivet. Det er også mye av grunnen til at han fikk jobben, forteller Evensen.

– Han utmerket seg i intervjurunder. Han var en klar ener innen kjennskap til EU-systemet og virkemiddelapparatet gjennom sin erfaring fra innovasjon Norge, både i Norge og i Kina. Han har også erfaring fra salg, markedsføring og næringslivets behov fra sin tid i oppdrettsnæringen, Innovasjon Norge og EFTA sier Evensen.

Bred bakgrunn

Geir Askvik Haugum er født i Trondheim i 1971 og er utdannet marinbiolog fra Universitetet i Bergen. Fra 2014 har Haugum vært ansatt i EFTA (Det europeiske frihandelsforbund), Financial Mechanism Office, i Brüssel. Der bor han nå med familien sin.

Han har i tillegg vært seniorrådgiver i Innovasjon Norge fra 2011 til 2013. Haugum var internasjonal kontakt og jobbet mye med prosjektevaluering og forretningsutvikling innen energi- og miljøprosjekter, aquakultur, andre maritime prosjekter og gründerselskaper.

– Et løsningsorientert miljø

– Jeg har en god breddeerfaring med å jobbe med tilrettelegging for næringslivet, både nasjonalt og internasjonalt. Det er noe jeg mener jeg kan dra nytte av her, sier Haugum til Fædrelandsvennen.

– Miljøet i Kristiansand virker å være løsningsorientert, og jeg ser på dette som en svært spennende jobb, legger han til.

Fra 2008 til 2011 var han handelsattache for Norge i Beijing og avdelingsleder for Innovasjon Norges kontor.

– Det er godt at vi også kan få nordmenn som har jobbet i utlandet hjem igjen, sier Evensen, og understreker at Haugums internasjonale erfaring vil være viktig i stillingen som ny næringssjef.